Vestul, pe podium la locuri de muncă vacante. Anul trecut au fost disponibile 6.700 de slujbe, față de 9.300 în București-Ilfov

Data publicării:
locuri de munca

Prima poziție este ocupată de regiunea București-Ilfov, cu 9.300 de locuri de muncă vacante, ce reprezintă aproape o pătrime din numărul locurilor de muncă vacante din întreaga ţară.

Regiunea de Vest este însă prima după rata medie anuală a locurilor de muncă vacante, care este raportul dintre numărul joburilor libere şi numărul total al locurilor de muncă. În Vest s-a atins 1,53%, în timp ce în Bucureşti-Ilfov nu s-a înregistrat nici 1%.

Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul locurilor de muncă vacante s-au regăsit în administraţia publică, sănătate şi asistenţă socială, în timp ce scăderi au fost semnalate în salubritate și activităţi culturale.

Statistica a luat în calcul doar posturile nou create și nu consideră vacante posturile neocupate destinate exclusiv promovării persoanelor din interiorul unei firme sau instituții ori slujbele din administraţia publică, blocate printr-un act normativ.

Angajatorii britanici, cu ochii pe forța de muncă românească. Acolo, tinerilor li se oferă o șansă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri