Vom avea benzinării şi pe autostrăzile din Vest. Șase stații de alimentare de la Timişoara până la graniţa cu Ungaria

Data publicării:
autostrada

Acum, că s-a deschis şi şoseaua rapidă între Nădlac şi Ungaria, şoferii care pornesc de lângă Timişoara, pe A1, şi vor să ajungă în ţara vecină au de parcurs peste 90 de kilometri. Pe traseu nu există nicio benzinărie. Acest neajuns va fi însă remediat.

”Şoferii care intră în parcările de pe lotul I al tronsonului de autostradă Timişoara – Lugoj vor putea să îşi încarce rezervoarele şi chiar să cumpere produse alimentare. Asta deoarece aici se vor deschide două benzinării, câte una pe fiecare sens de mers”, precizează Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Iar după alţi 40 de kilometri, aşa cum impun şi regulile europene, parcurşi în drumul spre Ungaria, conducătorii auto vor avea încă o pereche de staţii de alimentare.

”La mai bine de 3 ani şi jumătate de când a fost deschisă circulaţia, autostrada dintre Timişoara şi Arad va avea în sfârşit un spaţiu unde şoferii vor putea să alimenteze. În total vor fi deschise două staţii de carburant”, afirmă Dan Codre, reporter Digi24 Timişoara.

Astfel, între Timişoara şi Ungaria, pe autostrada A1 vor fi şase benzinării. Patru între Timişoara şi Arad şi două între Arad şi Nădlac. Astfel, şoferii nu vor mai fi nevoiţi să îşi facă griji dacă uită să facă plinul înainte de a porni la drum pentru că nu au unde alimenta.

”Nu ai. Mai ales când vine de afară şi aia ce s-o deschis de la Nădlac la ăsta, nu e nimic de alimentat”,
”E foarte bine. Trebuie să fie pentru alimentare, e atâta drum lung, sigur că trebuie”,
”Să avem cât mai multe locuri de alimentat, de recreat”, spun șoferii.

Benzinăriile de pe autostrada din vestul ţării vor fi construite de OMV Petrom şi Mol România. Potrivit CNADNR, staţiile de alimentare trebuie deschise până în luna octombrie a acestui an.

"Odată cu semnarea acestui contract, dar și a celor care vor urma, consider că am făcut un pas înainte pentru asigurarea serviciilor necesare, cum ar fi alimentarea cu carburant prin statii mobile, comercializarea produselor alimentare si non-alimentare, tuturor celor care tranzitează autostrăzile. În acest mod, vom asigura condiții moderne și civilizate, dar și sigure pentru cei care circula pe autostrazi. Menționez că termenul de finalizare al acestora, conform contractului, este luna octombrie 2015", declară Narcis Neaga, directorul CNADNR.

De asemenea, se vor ridica staţii de alimentare şi pe şoselele rapide dintre Lugoj şi Deva, Deva şi Orăştie, Orăştie şi Sibiu, precum şi între Medgidia şi Constanţa. În prezent, singura autostradă pe care sunt amplasate benzinării este A2. Echipa Digi24 Timişoara a solicitat Companiei de Drumuri să îi comunice suma pe care companiile petroliere o vor plăti pentru ocuparea spaţiului de pe autostrăzi, dar nu a primit niciun răspuns.

Reporter: C. Ledrer, D. Codre
Operator: A. Ionescu, C. Kovacs
Editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri