Zâmbete de la români, pentru România. Recaș, cel mai mic oraș dintr-o campanie inedită

Data publicării:
De 1 Decembrie zambeste 02

De la cei mai mici la cei mai mari, toți locuitorii orașului Recaș din județul Timiș au ieșit în Parcul Central pentru a participa la festivitățile organizate de autorități cu ocazia Zilei Naționale. Fotografii care s-au implicat în campania ”De 1 Decembrie, zâmbește” au imortalizat nu doar oameni, ci și sentimente.

Fotografii au avut ce surprinde: bucuria celor mici la vederea militarilor dar și solidaritatea din ochii celor care sunt mândri că sunt români. ”Indiferent de problemele actuale care macină practic România, totuși, pe fețele oamenilor și în sufletele lor încă se mai poate citi sentimentul de națiune unită, de dragoste față de Ziua Națională și față de România, în special”, ne spune fotograful Raul Giurgiu.

De 1 Decembrie zambeste 01
De 1 Decembrie zambeste 01


Oamenii s-au bucurat cu adevărat de atmosfera festivă și au lăsat, pentru câteva ore, grijile de-o parte:
”Mie-mi place cel mai mult de 1 Decembrie, că este ziua României și pentru că noi, românii, o sărbătorim”, ”Astăzi este un lucru mare pentru că, în Recaș, ne-am reunit și am reușit să facem acest lucru minunat, să ieșim alături de toată lumea”, ”Cred că cel mai important lucru pentru români, de 1 Decembrie, ar trebui să fie faptul că suntem mândri că suntem români”.

Această inițiativă a fost la prima ediție. Membrii Asociației de Tineret pentru România au organizat campania în 15 orașe din România. Printre acestea se numără Constanța, Iași, Craiova, Galați și Tulcea. Recașul este cea mai mică localitate în care evenimentul a avut loc.

 

”Noi ne dorim să surprindem emoția trăită de români în această zi specială. De aceea se și numește ”Zâmbește de 1 Decembrie”. Ar trebui ca măcar acum, într-o astfel de zi specială, să zâmbim și să fim mândri de ceea ce suntem”, afirmă Dan Popovici, membru al Asociației Tinerilor pentru România.

Pozele făcute de voluntari vor fi disponibile pentru toți cei care doresc să le păstreze, pe site-un oficial al Asociației. Cei de la Recaș, însă, doresc să le tipărească și să le înmâneze cetățenilor.

Reporter: Ioana Sapianu
Operator: Cosmin Pîrlogea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri