Primarul de la Sibiu a fost, în sfârșit, validat de instanță. Ce a vorbit Astrid Fodor cu președintele Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
pirmarul sibiului, astrid fodor, si klaus iohannis, rad impreuna asezati pe scaune la un eveniment
Astrid Fodor și Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului. Foto Inquam Photos/George Calin

Tribunalul Sibiu a admis apelul formulat de Astrid Fodor și i-a validat mandatul de primar al municipiului Sibiu, după ce Judecătoria Sibiu invalidase mandatul acesteia în baza unei decizii a Înaltei Curți, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate.

„Admite apelul firmulat de intervenienta Fodor Astrid Cora împotriva încheierii civile 4411/16.10.2020 pronunțată de Judecătoria Sibiu pe care o schimbă în tot, în sensul că admite cererea formulată de petentul Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu și, în consecință, validează mandatul de primar al municipiului Sibiu al doamnei Fodor Astrid Cora, declarată aleasă la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. (...) Decizia este definitivă”, transmite purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Elena Prundaru, citat de Mediafax.

Astrid Fodor, câștigător al celui de-al doilea mandat, a depus, vineri, apel la decizia Judecătoriei Sibiu, care a invalidat mandatul, în baza unei decizii a Înaltei Curți, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate.

Judecătoria Sibiu a transmis că a decis, în urmă cu o săptămână, să respingă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu – nr. 1 pentru validarea mandatului de primar al Sibiului, atribuit lui Astrid Fodor, în urma alegerilor locale desfășurate în data de 27 septembrie 2020.

După invalidare, primarul Astrid Fodor a spus că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis, care a încurajat-o.

Astrid Fodor a fost declarată incompatibilă, după ce Instanța Supremă a dat câștig de cauză ANI, printr-o decizie dată în mai 2019. Starea de incompatibilitate a fost constatată când Fodor era viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis. Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 - 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal" Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri