Sari la conținut

„Farfuria” Apple, văzută din aer

2 septembrie 2014. Noul sediu Apple prinde formă în California. Un fan al produselor companiei americane a fost curios să vadă în ce stadiu sunt lucrările și a trimis o dronă să filmeze șantierul. Noul sediul Apple va semăna cu un OZN, conform proiectului pus la punct de regretatul Steve Jobs, unul dintre co-fondatorii companiei.

Pereţii circulari ai construcţiei sunt din sticlă, iar în interior va fi amenjat un parc cu şapte mii de copaci şi pomi fructiferi, printre care vor şerpui piste pentru biciclişti şi pentru jogging. Lucrările au început anul trecut şi ar trebui terminate la anul, când 13 mii de angajaţi se vor muta în noul sediu.

Pe lângă birouri, clădirea va adăposti o aulă cu o mie de locuri, un spaţiu de cercetare, o uriaşă parcare subterană şi propria centrală electrică. Costurile totale ale acestui proiect gigant vor ajunge la cinci miliarde de dolari. Poate că în acest nou sediu, celor de la Apple le vor veni idei pentru noi produse, căci compania a cam şomat la inovație în ultima perioadă. Însă a continuat să aibă vânzări bune cu produsele deja consacrate.