Sari la conținut

Whiskey-ul, în pragul crizei

19 august 2014. Viitorul ar putea aduce o criză a whiskey-ului,  o criză de supraproducţie. De fapt o criză a burbonului ca să nu-i supărăm pe cunoscători cu denumirea generică de whiskey.

Producţia de burbon de Kentucky a atins apogeul din ultimii 40 de ani. Ca să ţină pasul cu apetitul consumatorilor, distileriile îşi fac stocuri uriaşe cum nu s-a mai văzut de multă vreme, însă paradoxal ar putea fi cea mai mare greşeală pe care o poate face un business. Problema este că această licoare nu se vinde cum a ieşit din alambic. E maturată în butoaie de stejar timp de cel puţin doi ani, cu cât mai mulţi cu atat mai bine.

Problema este că producţia creşte puternic în ideea că peste câţiva ani cererea va fi tot mai sus. Dacă apare un recul, atunci piaţa va fi invadată de supraproducţie iar preţurilor o pot lua în jos.