24 de minute | Marius Bostan, despre remanierea sa: „Libertatea mea de exprimare era îngrădită de...

24 Minute

După cum a anunțat și premierul. A fost o schimbare de guvernare, echipa s-a dorit a fi întărită. Am avut o discuție cu premierul înainte în care am spus că aș vrea să am mai multă libertată în exprimarea unor opinii și apărarea unor valori. Am considerat că libertatea mea de exprimare este limitată prin poziția pe o dețin în Guvern”, a spus fostul ministru. 

Referitor la declarațiile controversate pe care le-a făcut cu privire la profesori și sistemul de învățământ, Marius Bostan a declarat că vorbele lui au fost scoase din context. De asemenea, a denunțat „atacul” lui Victor Ponta.

Au fost făcute în cadrul unei dezbateri despre educația în domeniul tehncologic. Nu putem construi o țară puternică fără să avem oameni. Am răspuns unei întrebări pertinente din sală: cum putem mări salariile profesorilor? E greu să ții un profesor bun pe un salariu mic. Din păcate numărul profesorilor buni scade din cauza salariului mic. A fost o dezbatere importantă și definitorie. Au fost scoase din context declarațiile mele. A fost o preclucrare a textului. Scriptul a fost publicat și orice om de bună credință poate vedea realitatea.

După cum vedeți vorbele mele, orice aș fi explicat, au (generat n.red) o avalanșă întreagă de atacuri începute de Victor Ponta. Nu pot să stau cu capul în pământ, să retractez, și să îmi cer scuze pentru ceva ce nu am spus. Pentru a nu atrage în această dezbatere Guvernul am decis că este mai importantă apărarea acestor principii decât actul de guvernare în sine. Atacul lui Victor Ponta a fost de un politicianism extraordinar și orientat ideologic”, a subliniat fostul ministru. 

În ceea ce privește planurile pentru viitor, Marius Bostan nu a vrut să spună dacă se va înscrie în vreun partid sau dacă va candida la alegerile parlamentare. De asemenea, referitor la zvonurile că s-ar înscrie în PMP, fostul ministru a negat această informație și i-a mulțumit fostului președinte Traian Băsescu pentru susținerea pe care i-a arătat-o

„Nu intru în PMP: Am fost suprins (de declarațiile lui Traian Băsescu n.red), declarația mă onorează. Este un fost președinte al României foarte important, în al cărui mandat România s-a întărit și a avut de câștigat. Îi mulțumesc”, a spus Marius Bostan.

Unul dintre regretele fostului ministru cu privire la activitatea sa în Ministerul Comunicațiilor este că nu a putut aduce mai multe fonduri pentru ghișeul.ro. 

Sunt mai multe. Mi-aș fi dorit să fac mai multe lucruri. N-am avut inteligența suficientă pentru a-mi expanda timpul. Aș fi putut fi mai eficient dacă aș fi găsit mai mulți oameni alături de mine, mai mulți voluntari. Nu am găsit un sistem prin care să încadrez voluntari. Cu o armată din 30-40 de voluntari aș mai fi putut lăsa încă două sau trei proiecte. De exemplu, la ghișeul.ro nu am reușit să aduc venituri mai bune. Ar fi trebuit ca această agenție să aibă mai multe fonduri. Avem 24 de locuri de informaticieni neocupate. Nu am reușit să măresc salariile. Ar fi trebuit din decembrie să găsim o soluție să mărim salariile”, a precizat fostul ministru.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.

Fostul ministru al Comunicațiilor Marius Bostan a declarat la emisiunea 24 de minute că a plecat din Guvernul Cioloș deoarece a considerat că libertatea lui de exprimare era limitată de poziția pe care o deținea în Guvern. Marius Bostan a explicat că a avut o discuție cu premierul Dacian Cioloș înainte de a fi remaniat când și-a exprimat dorința de avea mai multă libertate în exprimarea unor opinii. De asemenea, fostul ministru a denunțat criticile pe care i le-a adus fostul premier Victor Ponta drept un atac „de un politicianism extraordinar și orientat ideologic”. 

Alte Recomandări