24 de minute | Cât cheltuiesc străinii ca să trateze în România

Exclusiv Online

Circa 11.000 de străini vin în România să se trateze pentru diverse probleme de sănătate care în țările lor fie nu sunt acoperite de asigurare, fie sunt foarte scumpe. Dintre acești, 7.000 cheltuiesc peste 3.500 de euro pe serviciile medicale din România. Cele mai căutate sunt stomatologia, chirurgia estetică, ortopedia, oftalmologia și tratamentele balneare. Urmăriți interviul integral cu președintele Asociației Române de Turism Medical din video-ul de mai jos.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Străinii fac economii de circa 70% pentru un tratament în România față de țara de origine, mai ales în ceea ce privește chirurgia estetică și stomatologia. Spre exemplu, dacă în România un implant dentar din gama premiul costă 750 de euro, în Anglia ajunge la 2.600 de lire sterline.

În același, timp sunt și români care se tratează afară, de aceea, spune Alexandru Constantin, este important să echilibrăm balanța.

„E clar că e un fenomen în plină dezvoltare. Pacienții din România accesează servicii medicale în afară, numărul unu și specializare e oncologia, vine tare din urmă Hepatita C pentru că sunt țări unde tratamentul pentru hepatită costă foarte puțin în comparație cu România unde poate ajunge la 50.000 euro dacă nu intri în programul oferit de CNAS, care este unul limitat. Merg în India, Egipt, e un fenomen în plină amploare deja în șase luni va depăși numărul bolnavilor care pleacă pentru oncologie în afară. Pleacă pentru că nu au acces la tratamentele de ultimă generație”, a spus președintele Asociației Române de Turism Medical.

În medie, românii cheltuiesc între 6.000 și 8.000 de euro pe tratamente medicale în străinătate.

 

Circa 11.000 de străini vin în România să se trateze pentru diverse probleme de sănătate care în țările lor fie nu sunt acoperite de asigurare, fie sunt foarte scumpe. Dintre acești, 7.000 cheltuie peste 3.500 de euro pe serviciile medicale din România. Cele mai căutate sunt stomatologia, chirurgia estetică, ortopedia, oftalmologia și tratamentele balneare. Urmăriți interviul integral cu președintele Asociației Române de Turism Medical din video-ul de mai jos.

Alte Recomandări