24 de minute | Vicepreședinte al Academiei Române: Multe spitale din România ar trebui dărâmate

24 Minute

„Să îi întoarcem înapoi pe medicii care au plecat. Nu toți vor neapărat bani. Vor în primul rând condiții bune de muncă, să fie tratați într-un anumit mod și bineînțeles o salarizare corectă. Avem medici buni, avem asistente care pleacă în fiecare an. Revenim, din nou, la atitudinea mediului politic față de diferite categorii sociale din România. Multe spitale ar trebui dărâmate. Spre exemplu, când Franța s-a confruntat cu aceste probleme a dinamitat spitale. Noi am desființat spitale, am închis policlinici, noi am făcut asta nu altcineva. La Iași s-a făcut un spital din bani europeni. Trebuie să depui proiecte viabile, serioase. Ce-am distrus 26 de ani plus anii dinainte nu poate fi reparat peste noapte. Trebuie plătite niște costuri”, a spus academicianul.

Academia Română lucrează din 2014 la „Strategia de dezvoltare a României în următorii 20 de ani”, un document care ar urma să fie gata în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Strategia conține un proiect de țară concret. Aplicarea acestei strategii, care conține 11 domenii cheie, ne-ar ajuta să atingem în 2035 obiective precum:

- România va fi a 10-a economie a Europei, cu un PIB dublat față de 2015

- sistemul de sănătate va ocupa locul al 7-lea în Europa

- educația va ocupa locul al 10-lea în Europa. România va avea trei universități în top 500

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.

Vicepreședinte al Academiei Române, Bogdan Simionescu, a declarat la emisiunea 24 de minute că sunt „multe spitale din România care ar trebui dărâmate”. De asemenea, el a precizat că strategia de dezvoltare a României pregătită de Academie prevede reformarea sistemului de sănătate și readucerea medicilor români care au plecat să muncească în străinătate înapoi în țară. Urmăriți interviul integral în materialul video de mai jos. 

Alte Recomandări