Controversa ordonanțelor de la Justiție. Cum a comunicat Guvernul?

24 Minute

Invitata emisiunii „24 de minute” este Violeta Alexandru, fost ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social în guvernul Cioloş. Adriana Muraru vorbește cu invitata sa despre cele două ordonanţe de la Justiţie, cum s-a ajuns la proteste şi la referendum și mai ales despre modul în care a comunicat Guvernul în această situaţie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proiectele de ordonanță de urgență pentru grațiere și modificarea Codului penal, inițiate de Ministerul Justiției, au generat proteste de stradă, la care a participat, duminică, pentru scurt timp, și președintele Klaus Iohannis. Gestul președintelui a fost criticat de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care l-a acuzat că inițiază o nouă „mineriadă”. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a declarat joi, pentru Digi24, că  „nu a înţeles exact ce vrea Guvernul să facă în privinţa ordonanţelor pentru graţiere şi modificarea codurilor penale”.  Proiectele de ordonanță vor fi dezbătute public luni, la Ministerul Justiției, într-o sală cu numai 50 de locuri.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri. 

Invitata emisiunii „24 de minute” este Violeta Alexandru, fost ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social în guvernul Cioloş.

Alte Recomandări