Despre atacul SUA în Siria, la „24 de minute”

Exclusiv Online

Expertul în relații internaționale Șerban Cioculescu este invitatul Ioanei Țigănilă la emisiunea exclusiv online „24 de minute”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe 7 aprilie, Statele Unite au lansat 59 de rachete Tomahawk asupra unei baze aeriene guvernamentale din Siria. De acolo ar fi fost coordonat atacul chimic de săptămâna trecută, în care aproape 100 de civili au murit. 

A fost primul atac american îndreptat împotriva trupelor guvernamentale ale Siriei, de la începutul războiului civil din această ţară. A reprezentat, totodată, o schimbare extrem de rapidă de atitudine a administraţiei Trump faţă de regimul Assad, pe care-l vedea iniţial ca un ajutor în războiul împotriva grupării Stat Islamic. Atacul chimic de la începutul săptămânii a provocat, însă, această schimbare.

Decizia lui Donald Trump de a ataca direct regimul sirian a venit la mai bine de trei ani după ce Barack Obama a oprit în ultima clipă un raid similar, după ce Assad a folosit arme chimice împotriva propriilor cetăţeni. Atunci, preşedintele american a fost de acord cu un plan propus de Rusia, ceea ce a dat Moscovei iniţiativa în criza siriană.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.

Expertul în relații internaționale Șerban Cioculescu este invitatul Ioanei Țigănilă la emisiunea exclusiv online „24 de minute”.

Alte Recomandări