Sari la conținut

Sănătatea în bucate - 7 decembrie 2014

7 decembrie 2014. Marius Tudosiei gătește în această ediție a emisiunii în familie, așa că a invitat-0 pe sora sa, Paula Ana, chocolatier. Ei pregătesc împreună tartă cu smochine și curmale, mini prăjituri de ciocolată cu boabe de cacao și sos de ciocolată albă pentru pește sau fructe de mare.

1. Tartă cu smochine și curmale: 300 gr făină, 250 gr unt, 300 gr cremă de brânză, un ou, smochine, vin Porto, sirop (apă, zahăr, chimen, ciocolată).
2. Mini prăjituri de ciocolată cu boabe de cacao: 110 gr făină, 65 gr cacao, sare, 185 gr unt, 225 gr zahăr brun, 185 ml smântână dulce, două ouă, praf de copt, boabe de cacao mărunțite, sirop (apă, zahăr, scorțișoară, chilli, anason, nucșoară).
3. Sos de ciocolată albă pentru pește sau fructe de mare: cinci salote, ulei de măsline, 250 gr supă de pește, lămâie, 100 ml smântână dulce, 200 gr ciocolată albă, 50 ml ouzo, mărar, pătrunjel, sare, piper alb.