Afișul „Salvăm Clujul. De Bucureşti” a fost dat jos de Poliție

Data actualizării: Data publicării:
salvam2

Afişul pre-electoral al UDMR pe care scrie „Salvăm Clujul! De Bucureşti. Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul. NU Capitala!” a fost dat jos, marţi, de către agenţii Poliţiei Locale a municipiului Cluj-Napoca, pe motiv că panoul publicitar pe care acesta era montat nu are autorizaţie de amplasare. Preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, se întreabă dacă nu cumva acţiunea a fost „ţintită”, scrie News.ro.

salvam2

Marţi, Poliţia Locală a Municipiului Cluj-Napoca a dat jos afişul pre-electoral al UDMR pe care scria: „Salvăm Clujul! De Bucureşti. Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul. NU Capitala!”. 

Potrivit reprezentantului Poliţiei Locale, Marcel Bonţidean, panoul nu avea autorizaţie de amplasare.

Csoma Botond, preşedintele UDMR Cluj a explicat pentru News.ro că nu ştia că panoul nu avea autorizaţie, contractul fiind realizat cu o firmă de publicitate din Cluj-Napoca.

„Am vorbit cu domnul Bonţidean care mi-a spus că Poliţia Locală nu verifică ce conţine afişul, ci verifică legalitatea amplasării panourilor publicitare. El spunea că panoul nu avea autorizaţie de construire şi din această cauză a fost îndepărtată. Noi am avut un contract de publicitate cu o firmă de publicitate şi era de datoria lor să verifice şi să aibă autorizaţiile”, a explicat liderul UDMR Cluj.

Botond a mai spus că i se pare suspect faptul că verificările au început doar azi şi că alte panouri publicitare nu au fost vizate de măsuri similare, explicând că liderii UDMR la nivel naţional vor decide dacă afişul va fi amplasat în alt loc.

„Mi se pare dubios că nu s-au verificat toate panourile din oraş, de la toate firmele de publciitate, să vedem dacă ei au autorizaţie. Nu comentez legea, dar am un semn de întrebare dacă acţiunea nu a fost ţintită”, a mai spus Csoma Botond, preşedintele UDMR Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri