Alegeri parlamentare 2016. Unde puteți vedea prezența la vot

Data publicării:
harta prezenta vot

Cu doar câteva ore înainte de deschiderea urnelor, Guvernul anunţă lansarea unei platforme care permite vizualizarea datelor privind prezenţa la vot.

harta prezenta vot

Platforma, construită în cadrul proiectului GovITHub, poate fi accesată la adresa radar.ithub.gov.ro, şi permite vizualizarea, cu actualizări la fiecare 5 minute, sincronizate cu datele transmise de BEC, a prezenţei în fiecare judeţ. Cei care accesează pagina pot vedea şi date pentru fiecare localitate în parte - care este prezenţa, câte persoane au votat, câte secţii de votare sunt acolo şi ora ultimei actualizări.

Aceleaşi date pot fi văzute pentru diaspora - prezenţa în fiecare ţară, precum şi numărul de secţii amenajate în fiecare stat.

Mai mult, participarea la vot poate fi monitorizată accesând prezenţa la vot pentru fiecare secţie de votare amenajată în diaspora.

Românii din străinătate încep să voteze în această seară, la ora 20.00, ora României. Atunci se deschide secția de vot din Noua Zeelandă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imediat după alegerile parlamentare, platforma va oferi informații despre prezența totala la vot din ziua alegerilor și poate contribui ulterior, la verificarea informațiilor de pe teren și transparentizarea procesului electoral”, arată o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri