Barna: Dacian Cioloş ar fi o soluţie pentru a prelua guvernarea

Data actualizării: Data publicării:
Dacian Ciolos sta la masa
Dacian Cioloș cere demisia ministrului Finanțelor.

Președintele Klaus Iohannis poate respinge propunerea PSD de premier și poate avansa un alt nume căruia să-i acorde încrederea constituirii unui nou Guvern, iar Dacian Cioloș ar fi o soluție în acest sens. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvați România, Dan Barna, înainte ca formațiunea sa să intre la consultările cu șeful statului.

„Poziţia noastră rămâne aceeaşi comunicată zilele trecute: susţinem orice alternativă care nu include PSD. Din păcate, vedem că nominalizarea care a fost făcută astăzi aruncă România cu 20 de ani înapoi, este exact profilul politrucului, şef de cadre, 20 de ani de viaţă politică în PSD din care nu putem găsi nici măcar un rezultat, o performanţă care să justifice numirea domnului Tudose în funcţia de premier”, a afirmat purtătorul de cuvânt al USR.

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar fi o persoană potrivită să revină în frunctea guvernului, Barna a răspuns afirmativ. „Experianţa guvernării Cioloş, comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele şase luni de guvernare grandioasă PSD arată că, în mod clar, aceasta ar fi o soluţie, dar este exclusiv decizia preşedintelui să nominalizeze o alternativă la o guvernare PSD”, a răspuns Barna.

În opinia acestuia, ambele propuneri de premier avansate până acum - Mihai Tudose din partea PSD și Traian Băsescu din partea PMP - ar fi „nefericite pentru România”.

„Preşedintele are posibilitatea de a nominaliza o persoană integră şi corectă şi noi contăm pe această abilitate a preşedintelui de a identifica o astfel de alternativă”, a adăugat deputatul USR.

În încheiere, Dan Barna a reiterat faptul că „Dacian Cioloş a dovedit în guvernarea trecută că este o variantă bună pentru România. Preşedintele are prerogativa să decidă cui acordă încrederea constituirii unui guvern şi, în mod clar, USR va susţine o alternativă non-PSD care îndeplineşte criteriile de integritate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri