Cazul jucăriilor din ouăle de ciocolată | Dosar penal pentru muncă "la negru" pentru o firmă din Carei

Data actualizării: Data publicării:
oua kinder carei

S-a deschis dosar penal pe numele firmei din Carei care dădea de lucru localnicilor fără să-i angajeze. Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a fost sesizat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, după ce mai mult de 10 persoane au recunoscut că munceau acasă la asamblarea jucăriilor, fără să aibă un contract de muncă. Totul a ieşit la iveală după o anchetă a ziarului britanic The Sun de acum două săptămâni.

Ancheta Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare a scos la iveală faptul că în Carei munca fără forme legale pentru această firmă era destul de răspândită. Peste 10 persoane au recunoscut că munceau la negru, după orele de serviciu, la asamblarea jucăriilor din ouăle de ciocolată.

Cazul a fost preluat acum de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, care a deschis un dosar penal pentru muncă fără forme legale.

Şi DIICOT are o anchetă în curs pentru trafic de minori, având în vedere că în materialul celor de la The Sun au apărut copii care lucrau la asamblarea jucăriilor. Această anchetă este în derulare şi nu s-a ajuns încă la vreo concluzie.

În hala din Carei nu mai este acum nicio activitate; uşa fabricii este închisă, iar muncitorii nu mai vin la serviciu de câteva zile.

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri