Guvernul britanic vrea să introducă închisoarea pe viață pentru șoferii criminali

Data actualizării: Data publicării:
accident bun

Ministrul Justiției din Marea Britanie a anunțat că intenționează să introducă pedepse mai dure pentru șoferii care provoacă accidente grave soldate cu decese. În cazul în care se dovedește că au murit oameni din cauza manierei periculoase în care a condus, sau dacă șoferul vinovat a consumat droguri sau alcool, pedeapsa primită va fi de închisoare pe viață, scrie Motor1.com.

Astfel, se are în vedere mărirea pedepsei de la 14 ani de închisoare (cât este în prezent) la detenție pe viață pentru șoferii care conduc într-o manieră periculoasă și produc accidente soldate cu morți. Aceeași pedeapsă este prevăzută și pentru cei care ucid la volan aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

De asemenea, se va introduce în codul rutier o nouă infracțiune prevăzută cu ani grei de pușcărie pentru conducătorii auto care provoacă vătămări corporale grave ca urmare a condusului periculos sau neatent.

Ministrul Justiției, Dominic Raab, a declarat: „Am analizat îndelung sentințele pronunțate până acum. Având în vedere gravitatea accidentelor, a suferinței provocate familiilor victimelor și a sancțiunilor maxime pentru alte infracțiuni grave, cum ar fi omorurile, intenționăm să introducem pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru cei care ucid la volan conducând periculos, beți sau drogați”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri