Ultimele zile de campanie pentru legislative

Data publicării:
casa poporului crop

Campania electorală se apropie de final. La sfârşitul acestei săptămâni, românii sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege senatorii şi deputaţii. Pentru scrutinul din 11 decembrie s-a revenit la votul pe liste şi pentru prima dată din istoria electorală de după 1989, diaspora votează prin corespondenţă.

Vom vota la alegerile de duminică doar în circumscripţia în care avem reşedinţa sau domiciliul. Sunt aproape 18 milioane 900 de mii de români cu drept de vot.

Când vor intra în secţiile de votare vor primi 2 buletine de vot: unul pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat. Nu se vor mai vota candidaţii, cum s-a întâmplat la alegerile din 2008 şi 2012, ci lista de partid cu mai mulţi candidaţi.

Aşadar, pe lângă votul pe liste, amintim şi alte noutăţi ale acestor alegeri - aproximativ 8900 de români votează prin corespondenţă.

În plus, în străinătate vor fi organizate mai multe secţii de votare. Cu 124 mai multe faţă de alegerile prezidenţiale. După închiderea urnelor, ştampilele vor fi sigilate iar procesul de numărare a voturilor va fi filmat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri