Abuz rasist asupra medicului care a petrecut 48 ore la căpătâiul răniților din Manchester

Data actualizării: Data publicării:
ortoped

Un chirurg din Manchester, care a petrecut 48 de ore încercând să salveze viețile mai multor persoane rănite în atacul de luni seară, a fost victima unui abuz rasist.

Naveed Yasin a avut parte de două ture infernale la spitalul Salford Royal din Manchester unde lucrează. În ultima săptămână, chirurgul ortoped în vârstă de 37 de ani și-a petrecut timpul având grijă de victimele atentatului de la Manchester Arena.

După două zile în care abia dacă a părăsit spitalul, Naveed Yasin a fost agresat verbal pe stradă, de către un bărbat care a trecut pe lângă el cu mașina. "Du-te înapoi în țara ta, teroristule. Nu vrem oameni ca tine aici", i-ar fi strigat bărbatul, înainte să lanseze o tiradă de înjurături asupra medicului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Yasin s-a născut și a crescut în Marea Britanie, în West Yorkshire, însă acum trăiește în Manchester alături de soția sa și cele două fiice ale lor.

"Indiferent ce îmi spun, nu pot să scap de ura lui pentru mine, pentru culoarea pielii mele și pentru prejudecățile asociate cu asta", a declarat el pentru The Times.

Medicul Yasin spune că a văzut victime cu răni îngrozitoare după atentatul din Manchester și a stat ore în șir pentru a le salva viața oamenilor: "Pacienții aveau răni catastrofale la nivelul membrelor, răni tipice exploziilor de bombe. Fracturi deschise, oameni cu răni provocate de șrapnel, ți se rupe sufletul să vezi prin ce trec aceste familii".

Chirurgul mai povestește și că familia sa putea foarte ușor să se numere printre victime: fetița lui de 11 ani, Amelia, nu voia să rateze concertul Arianei Grande, însă mama ei a decis să nu meargă.

"Putea să fie oricare dintre noi", a concluzionat medicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri