A renunţat la jobul din Belgia pentru a-i învăţa engleză pe copiii din Craiova

Data actualizării: Data publicării:
inspirational

A renunţat la jobul de IT-ist din Belgia pentru a-i învăţa pe copii limba engleză prin cântece. Anca Dobrescu are 31 de ani şi, într-un moment de curaj, a întors spatele unui job bine plătit în Belgia. S-a întors în Craiova unde a demarat un proiect special pentru preşcolari. Copilul ei a fost motorul deciziei de a educa nonformal alte zeci de copii.

Anca Dobrescu a lucrat timp de patru ani în Belgia ca inginer software. Câştiga în jur de 5.000 de euro pe lună, dar în 2014 a renunţat la tot şi s-a întors în ţară. Avea un copil şi a decis că e vremea pentru o schimbare majoră în cariera ei.

Anca Dobrescu, antreprenor: „Meseria mea acolo presupunea şi multe călătorii în străinătate, nu aveam timp foarte mult pentru a face pasiunile mele. Ce este diferit să fiu antreprenor? Este foarte-foarte diferit, în primul rând fiecare zi este o provocare, este ceva care mă pasionează şi îmi dau seama pe măsură ce avansez că este foarte interesant şi foarte potrivit pentru felul meu de a fi”.

A luat primele lecţii de educaţie nonformală prin muzică în Bucureşti. A exersat limbajul şi tehnicile cu copilul ei.

Anca Dobrescu: „Toate cântecele, înainte să le facem cu primii copii de la lecţiile noastre, s-au desfăşurat acasă şi văzând efectele pozitive, pentru că deşi el avea o vârstă mică, atunci avea puţin sub doi ani, răspundea foarte bine la toate cântecelele”.

Metoda de predare este una interactivă, iar copiii învaţă limba engleză prin muzică, mişcare sau cu ajutorul jucăriilor.

Părinţii sunt încântaţi de evoluţia copiilor.

Elena Ionescu, profesor la curs: „În alte ţări unde am mai locuit, nu ar fi considerat un act de curaj să îţi laşi o meserie şi să începi alta, în România din câte am văzut este mai greu, şi da, cred că Anca este curajoasă”.

Pentru Anca, satisfacţia cea mai mare vine când îi vede pe copii cum fac progrese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri