A născut girafa April. Este cea mai așteptată naștere din ultimele luni

Data actualizării: Data publicării:
girafa april cu puiul finally

Internetul a așteptat cu sufletul la gură, în ultimele luni, nașterea unui pui de girafă. April, devenită cea mai cunoscută girafă din lume, a născut astăzi cel de-al patrulea pui.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Girafa, aflată la o grădină zoologică din New York, a devenit o veritabilă vedetă online după ce milioane de persoane s-au conectat pe internet pentru a urmări naşterea puiului ei. Evenimentul era așteptat încă din februarie.

Astăzi, live streamingul ei a atras milioane de vizualizări.

April este o girafă în vârstă de 15 ani care trăieşte la Animal Adventure Park din Harpusville, în apropiere de Binghamton, în statul New York.

Sarcinile girafelor durează în medie 15 luni, iar puii cântăresc la naştere aproximativ 68 de kilograme şi au o înălţime medie de 182 de centimetri.

Între timp, internauții s-au bucurat de nașterea unui alt pui de girafă, în urmă cu circa o săptămână. Grădina zoologică din Chester, nord-vestul Angliei, a dat publicității joi un videoclip și noi fotografii cu puiul de girafă Rothschild.

Girafele Rothschild sunt o specie extrem de rară, amenințată cu dispariția, care numără în prezent mai puțin de 1.600 de exemplare care trăiesc în sălbăticie.

Puiul a fost numit Narus după o vale din Parcul Național Kidepo din Uganda, unde zoologii din Chester depun eforturi pentru a salva speciile amenințate.

„Puii se ridică în picioare la câteva minute de la naștere, dar având picioarele acelea lungi, mai poate să dureze un pic până se obișnuiesc”, a explicat Tim Rowlands, de la Chester Zoo, precizând că puiul se simte foarte bine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri