Câine salvat din flăcări, angajat la pompieri

Data publicării:
moby caine pompier

Ajutor de nădejde pentru pompierii din Târgu-Mureş. Moby, un căţel de doar câteva luni, salvat din flăcări de un pompier, vine acum la fiecare apel şi are grijă să-şi bine-dispună zilnic colegii. Pompierii vor să-l pregătească pentru misiuni.

Moby este ultimul intrat în detașamentul de pompieri Târgu-Mureș. Îl urmează ca o umbră pe cel care l-a salvat dintr-un incendiu. Tânărul pompier l-a scos din flăcările care au mistuit o fostă fabrică de mobilă în octombrie.

„Am auzit un câine care plângea. M-am uitat, am văzut că deja începeau să se desprindă bucăți de acoperiș în clădire și l-am văzut pe el. L-am chemat la mine, l-am luat în brațe. Era foarte micuț, tremura tot și l-am scos afară. L-am dus la un medic veterinar, i-am dat vaccin, i-am luat șampon special, l-am spălat, uscat cu phoenul, aici, în unitate”, spune plutonier major Alexandru Neagu, ISU Mureș.

Cățelul a fost adoptat de toţi colegii pompierului. Are o cușcă lângă garajele autoutilitarelor și nu există apel la care să nu fie prezent și el.

În urmă cu ceva timp am primit încă un coleg printre noi, în ghilimele. Este vorba de cățelul care a devenit deja mascotă pentru pompierii mureșeni. El s-a adaptat foarte repede. Aduce zâmbetul pe buze colegilor mei pentru că este foarte activ. A avut mare noroc cu colegul nostru. Incendiul a fost de mari proporții, fiind afectată o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați”, spune locotenent Mihai Gagyi, purtător de cuvânt ISU Mureș.

Chiar dacă nu este câine de rasă, pompierul salvator vrea să-l dreseze pe Moby pentru a fi și el de ajutor într-o bună zi în intervenții.

Mie mi-ar plăcea că Moby, care a fost un câine salvat, la rândul lui să devină un salvator”, spune plutonier major Alexandru Neagu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri