FOTO VIDEO. Cel mai mare somn din lume, prins în Franța

Data actualizării: Data publicării:
PESCAR FB

O întâmplare pescărească, reală sută la sută, vine din Franţa. Un bărbat a prins un somn de 2,74 metri şi a doborât, astfel, recordul mondial pentru această specie de peşte.

Bărbatul a reuşit isprava pe un râu din sudul ţării, Tarn, şi a povestit că lupta cu "monstrul" de aproape trei metri a durat aproximativ zece minute. Şi-a dat seama că are de-a face cu o captură impresionantă, dar nu şi-a imaginat că va scoate din apă un peşte atât de mare.

Precedentul record era deţinut de un somn cu doar un centimetru mai mic, ce fusese prins tot într-un râu din Franţa (FOTO mai sus)

Presa locală scrie că exemplarul prins la 16 septembrie cântărea peste 120 de kilograme și a fost eliberat în râu de îndată ce a fost omologat oficial ca nou record mondial.

Iată cum a decurs prinderea uriașului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Peștele a fost prins de Jean-Christophe Conéjéro, consultant francez pentru marca germană Zeck Fishing. El a folosit ca momeală un amestec de viermi și calamar și a pescuit dintr-o barcă gonflabilă! „Avea un cap enorm, lupta a fost fantastică”, a declarat pescarul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri