Mutație ciudată în cazul unui urs: i-a fost extirpată limba de 3 kilograme

Data publicării:
3109

Un urs cu o limbă de 3 kilograme, considerată de medicii veterinari o mutație, a fost operat de o echipă de medici englezi în China. Limba era atât de mare încât ursul era nevoit să o târască și îl împiedica să mănânce.

3109
Foto: Universitatea din Edinburgh

Veterinarii vorbesc de un caz fără precedent. „Am lucrat cu urșii peste 10 ani și nu am mai văzut așa ceva. E uimitor”, a spus Heather Bacon, profesor la Universitatea din Edinburgh, potrivit The Guardian.

Nyan htoo, un urs negru asiatic, a fost salvat de călugări după ce a fost luat de lângă mama lui de către traficanții de animale din Myanmar și trimis în China, acolo unde este o cerere uriașă de bile de vezică biliară de urs, folosite în medicina tradițională.

3264
Foto: Universitatea din Edinburgh

Cum mamiferul are mai puțin de doi ani, veterinarii cred că afecțiunea ar putea fi fie congenitală, fie un caz de elefantiazis, o infecție cauzată de țânțari care până acum nu a fost semnalată la urși sau la alte animale.

Ursul a fost consultat de veterinari anul trecut și i-a fost înlăturată o parte din țesut, dar limba a crescut tot mai mare. Acum, medicii au decis să-l opereze.

3264 (1)
Foto: Universitatea din Edinburgh

„Nu era normal să care o limbă de 3 kilograme, o o greutate mare pentru maxilar și cap. În plus, pentru că o târa pe podea, era și o problemă de igienă. Nu putea să-și închidă gura. Acum poate să facă asta și să mănânce. Urmează să să obișnuiască cu asta”, a mai spus medicul veterinar.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri