Olandeza care a venit pe jos 2000 de kilometri pentru a salva maidanezii din România

Data publicării:
olandeya

O fostă poliţistă din Olanda a venit în România ca să salveze câinii fără stăpân. A venit pe jos pentru asta, aproape 2.000 de kilometri... ca să-i convingă aşa pe oameni să doneze bani pentru maidanezi.

Monique Dubbeldam nu poate trăi fără cățelușele ei, Indy și Faye, adoptate în urmă cu 4 ani din România. Le-a văzut pe un site care promova adopțiile de animale și a fost impresionată de soarta celor două, aşa că le-a luat acasă. De atunci, fosta poliţistă s-a decis să se implice în protecția și ajutorarea animalelor fără stăpân.

Monique Dubbeldam: „Vin in România de peste trei ani şi ştiu situaţiile triste în care o mulţime de maidanezi şi câini abandonaţi trăiesc aici în România. Adopţia nu este suficientă. În aceşti trei ani am înţeles că singura soluţie pentru câini este sterilizarea”.

Pentru a-şi pune în practică ideea şi a convinge cât mai mulţi oameni că maidanezii trebuie ajutaţi, Monique a pornit pe jos din Utrecth până în România. Timp de două luni şi jumătate, femeia a străbătut şase ţări: Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria.

Monique Dubbeldam: „ A fost un drum lung, greu, am fost singură. A fost totuşi foarte plăcut că am petrecut timpul cu câinii mei”.

La Bucureşti a ajuns joi şi va avea mai multe întâlniri cu asociaţiile de protecţia animalelor pe care le ajută cu fondurile strânse să sterilizeze cât mai mulţi câini.

Roxana Macoviciuc, preşedinta Asociaţiei Chance Cares: „Monique este voluntară a unei asociaţii olandeze, care de zece ani adoptă câini din România, iar majoritatea sunt câini fără stăpân bineînţeles, şi în ultimii ani realizând că stelirizarea este cel mai bun lucru pentru România în acest moment au sponsorizat asociaţii inclusiv asociaţia mea”.

Săptămâna viitoare Monique Dubbeldam va vizita mai multe adăposturi de câini şi se va întâlni cu reprezentanţii Primăriei Capitalei pentru a discuta despre situaţia maidanezilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri