Porumbeii din lotul olimpic al României, la preț de mașini

Data actualizării: Data publicării:
porumbel campion

Păsări la preţ de maşină second-hand. Exemplare rare şi valoroase de porumbei au fost vedete la Oradea: crescători din toată ţara şi-au expus cu mândrie prietenii zburători.

Peste 400 de porumbei voiajori, inclusiv lotul olimpic al României şi campionii concursurilor din 2016, au fost expuşi, weekendul trecut, la Oradea. Vizitatorii au admirat porumbeii şi au si discutat cu crescătorii lor. Au aflat, printre altele, că porumbeii de competiţie sunt învăţaţi să revină la stăpân, după ce sunt transportaţi şi la sute de kilometri de casă.

„Porumbeii voiajori aşa se nasc. Noi doar îi antrenăm mai mult”, spune Marius Tunduc, preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei.

Viteza cu care călătoresc porumbeii îi departajează în concursuri.

Orhan Moium este un crescător din Constanţa, care a investit zeci de mii de euro în cele 200 de exemplare ale sale. Se mândreşte cu un campion, evaluat la 8000 de euro.

Dacă crescătorul are o genă de învingător, trebuie să-i dăm acest caracter şi porumbelului”, spune Orhan Moium, crescător de porumbei.

„Sunt campionii României, porumbeii care au dovedit ceva în anul competiţional 2016 şi merită să fie aici”, afirmă un bărbat.

Săptămâna aceasta, porumbeii olimpici vor merge la Bruxelles la Olimpiada de Columbofilie.

(Sursa: Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri