Situație inedită. O vulpe şi cei trei pui ai ei şi-au făcut vizuină în centrul unei staţiuni din Gorj

Data publicării:
vulpe

Situaţie inedită în staţiunea Băile Săcelu din Gorj. O vulpe şi cei trei pui ai ei şi-au făcut vizuină chiar în centrul staţiunii. De un an de zile, de când s-au mutat în zonă, animalele sunt vizitate zilnic atât de localnicii care vin să le dea de mâncare, cât şi de turiştii care fac poze cu familia de vulpi. 

Vizuina se află la doar câțiva metri de Băile Săcelu și a devenit un punct de atracție. Turiștii vin aici, le pun mâncare, în speranța că vor vedea.

Deşi zona în care se află vizuina este înconjurată de pădure, familia de vulpi a preferat compania oamenilor. Aşa că animalele s-au aşezat lângă gospodăriile localnicilor, unde sunt tratate ca nişte adevărate vedete locale.

„Nu atacă, vine, se apropie. Sunt persoane mult mai curajoase care s-au apropiat de ea. I-au pus aici - mie îmi este teamă - au venit aici și îi puseseră niște cârnăciori,” spune un localnic.

Primarul se mândreşte cu noua "atracţie turistică".

Toţi cei care trec prin localitate dau şi câte o tură şi pe la acele vizuine. Şi ele s-au obişnuit să fie fotografiate, să fie filmate, până la urmă sunt nişte vedete ale zonei,” spune Florin Jurebie, primar Săcelu.

Animalele au devenit vedete şi pe internet. Turiştii fac poze cu vulpea şi cu cei trei pui şi le postează pe reţelele de socializare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri