Un zimbru rătăcit de turmă s-a refugiat într-un sat

Data publicării:
zimbru bun

Pe uliţele unui sat din Caraş Severin, umblă de câteva zile, nestingherit, un zimbru. Animalul s-a rătăcit de turmă şi a ajuns în sat, în căutare de mâncare. Localnicii nu s-au speriat, ba dimpotrivă au ieşit să se fotografieze cu animalul.

Zimbrul s-a rătăcit de turmă și a ajuns în satele din zonă. Localnicii din Feneş s-au trezit cu animalul pe uliţă. Unii l-au găsit chiar la uşa casei.

„Am reușit să-l văd că l-am avut în curte. Nu m-am speriat, mi se pare că e un animal blând,” povestește un localnic.

Specialiştii s-au mobilizat imediat.

Acest exemplar a venit după hrană, am anunţat domnii de la WWF, responsabili cu proiectul și urmează ca acest zimbru să fie dus în mediul lui natural,” precizează Ioan Cristian Vela, primarul comunei Armeniş.

Femela zimbru a crescut la o grădină zoologică si a fost eliberată anul trecut, în habitatul natural din Munții Țarcu, alături de o întreagă turmă trimisă în sălbăticie, în cadrul unui proiect dedicat salvării zimbrilor din Europa. Animalele sunt monitorizate permanent.

Ea fiind veriga slabă, foarte probabil turma a înlăturat-o, încercând astfel să înlăture prădătorii potențiali și ea a fost cea care a decis să se apropie de sat, căutându-și refugiu care seamănă foarte mult cu grădina zoologică de unde provine ea,” explică Alexandru Bulacu, responsabil proiecte senior WWF Romania.

Zimbru s-a refugiat acum la marginea satului, într-o pădure.

Rangerii vor veni săptămânal să o verifice și, dacă va fi nevoie, îi vor aduce de mâncare.

Voluntarii vor ajuta zimbrul să ajungă, din nou, la turmă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri