Vedete pe internet | În direct, din cuibul berzelor

Data actualizării: Data publicării:
berze

O familie de berze a ajuns vedetă pe internet. De opt ani vine în fiecare primăvară într-un sat din apropiere de Cluj-Napoca şi o asociaţie pentru protecţia păsărilor a considerat că devotamentul zburătoarelor merită răsplătit. Aşa că lângă cuib au instalat o cameră de filmat ce transmite în direct tot timpul. Berzele nu par deranjate că le lipseşte intimitatea, iar localnicii sunt fericiţi că le pot vedea şi din casă.

Camera de supraveghere a fost instalată la sfârşitul lunii trecute, înainte de întoarcerea locatarilor. Primul a ajuns în cuib masculul. Femela a sosit la Vlaha trei săptămâni mai târziu şi curând a depus și primul ou.

Szabo Zoltan, coordonatorul proiectului: „Barza este o pasăre sălbatică care totuși trăiește între noi, între oameni și ne-am gândit că ar fi o oportunitate extraordinară să arătăm ce se întâmplă într-un cuib de animal sălbatic”.

Asociaţia care transmite pe internet viaţa păsărilor îşi propune să adune şi informaţii despre populația de berze din zona Munțiilor Apuseni.

Szabo Zoltan, coordonatorul proiectului: „Ceea ce este interesant că împrejurimile sunt pline de berze care tot caută un loc de cuibărire și sunt frecvente bătăliile în jurul cuibului”.

Sătenii din Vlaha sunt încântați de idee și admit că din când în când trag cu ochiul la casa berzelor.

Coordonatorul proiectului ofertă pe pagina de internet și explicații, în română, engleză şi maghiară, despre viața berzelor din satul Vlaha.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri