VIDEO. Povestea lui Gigi Bank, cățelul salvat cu greu printr-o aerisire

Data publicării:
gigi bank

Un bărbat din Mizil a reuşit să salveze cu greu un căţeluş din pivniţa unei bănci din oraş. Prima dată a apelat la autorităţi, care i-au spus că gura pivniţei este blocată şi că nu au cum să intre. Omul, însă, nu a renunţat, iar acum căţeluşul are o familie adoptivă şi un nume care îi va aminti mereu prin ce a trecut.

El este Gigi Bank, un căţeluş de numai o lună şi jumătate. Numele lui vine de la salvatorul său şi de la locul unde a stat trei zile - pivniţa unei bănci. A ajuns acolo printr-o aerisire, singura cale de acces, deoarece gura pivniţei e astupată. Bărbatul povesteşte că a cerut ajutor să scoată căţelul, dar nu l-a primit.

„Cu două zile înainte s-a sunat la 112, s-a explicat şi pompierii au spus că n-au cum să facă nimic şi-au plecat”, spune Gigi Cătălin, salvatorul cățelușului.

Bărbatul şi-a dat seama că singura soluţie era să sape în trotuar.

„Am făcut groapă şi am intrat eu jumătate, după care m-am oprit că nu aveam cum să ajung la el şi am apelat la un medic veterinar care mi-a dat o ustensilă specială”, povestește el.

Momentul când căţeluşul a fost scos din pivniţă a făcut înconjorul internetului. Are aproape 500.000 de vizualizări în doar 24 de ore.

„Recunosc că nu am avut această idee, să decopertăm stratul de pavele, dânsul a dat dovadă de curaj şi poate fi un exemplu pentru ceilalţi locuitori ai oraşului”, spune Oana Dumitru, viceprimarul oraşului Mizil.

Acum, Gigi Bank şi-a găsit şi o familie - aceeasi care l-a hrănit timp de trei zile printre gratiile de la geamul pivniţei. Are şi un partener de joacă, un căţeluş la fel de mic şi jucăuş.

Şi în Buzău, un căţeluş a fost salvat astăzi de pe insuliţa din mijlocul lacului din Parcul Crâng de o echipă de la serviciul de ecarisaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri