Berea produsă cu apă din calota glaciară

Data actualizării: Data publicării:
bere-apa-calota-glaciara

Bere produsă cu apă topită din calota glaciară, asta s-a gândit să inventeze un producător de bere britanic, pentru a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului negării încălzirii globale, informează Agerpres.

O stică va costa 6,3 lire, iar sumele încasate din vânzarea berii vor fi donate către '10:10', o organizație care sprijină proiectele din domeniul schimbărilor climatice.

BrewDog, firma producătoare, spune că a fost inspirată de retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, o convenție semnată de aproximativ 200 de țări, în 2015, pentru a limita efectele încălzirii globale în special prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a altor emisii rezultate din arderea combustibililor fosili.

„'Make Earth Great Again' este o reacție la dezinteresul sporit al unor lideri mondiali importanți față de cea mai mare problemă cu care se confruntă planeta și civilizația noastră. Berea este un limbaj universal”, a spus James Watt, cofondatorul Brewdog.

Producătorul scoțian a precizat că berea este fabricată cu apă provenită din topirea calotei glaciare și din fructe asemănătoare murelor, care cresc în zona arctică. 

Berea este una imperial și are note de citrice, nucșoară, cuișoare și banane caramelizate.

Eticheta noului sortiment înfățișează un robot dintr-un desen animat, care seamănă cu președintele american Donald Trump, în timp ce se luptă cu un urs polar.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri