Boala din cauza căreia o tânără de 26 de ani arată mult mai în vârstă

Data actualizării: Data publicării:
tanara batrana
FOTO: Instagram

O tânără de 26 de ani a schimbat standardele frumuseții după ce a devenit fotomodel deși suferă de o boală dermatologică rară din cauza căreia arată mai bătrână decât este.

tanara batrana 2
FOTO: Instagram

Sara Geurts suferă de Sindromul Dermatosparaxis Ehlers-Danlos, o boală foarte rară care inhibă posibilitatea organismului să producă colagen. Drept urmare, pielea tinerei are riduri prematur și o face să pară cu mult înaintea vârstei ei.

tanara batrana
FOTO: Instagram

Sara este hotărâtă acum să arate lumii că nu are de ce să îi fie rușine cu corpul ei. „Pielea mea a fost cel mai mare complex al meu”, a spus fata. „Dar acum cred că este cel mai frumos lucru din lume. Fiecare imperfecțiune pe care o ai este individuală și spune o poveste depre tine și cine ești, dar și prin ce greutăți ai trecut”, notează Bored Panda.

Tânăra, din Los Angeles, și-a propus să schimbe modul în care este privită industria frumuseții, astfel încât tinerele să nu-și piardă încrederea în ele din cauza imperfecțiunilor corpului lor.

tanara batrana 3
FOTO: Instagram

Sindromul Dermatosparaxis Ehlers-Danlos este o boală genetică rară, care afectează țesutul conjunctiv și se caracterizeaza prin piele și articulații hiperextensibile, vindecare greoaie a plăgilor, fragilitate a vaselor mari de sânge. Sunt recunoscute 6 tipuri ale acestui sindrom, fiecare depinzând de simptome și cauze. În unele cazuri poate fi vorba despre un deficit al tipului III sau V de colagen. Colagenul este o proteină care conferă elasticitate și duritate pielii. Acest sindrom afectează atât femeile cât și bărbații, indiferent de rasă sau etnie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri