Cele mai populare canale YouTube cu rețete de gătit

Data publicării:
vloggeri culinari

Peste 40% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume caută cel puţin o dată pe săptămână sfaturi pentru bucătărie. Epoca digitală a dat naştere unor adevărate imperii media dedicate mâncării, care anual reprezintă o industrie de aproape 4 miliarde de dolari pe an.

Chiar dacă vechea carte de bucate a bunicii este un obiect nepreţuit, o reţetă care este prezentată în timp real cum să faci găluştile cu prune şi cum o dregi dacă ţi s-a tăiat sosul poate fi înţeleasă şi urmărită de oricine.

Iar majoritatea acestor resurse video dedicate bucătarilor amatori şi profesioniști se regăsesc pe YouTube. Indiferent dacă eşti pasionat de grătare, dacă eşti vegan, dacă vrei să faci prăjituri decorate impecabil sau te interesează bucătăria moleculară, există un canal de YouTube cu câteva zeci de videoclipuri perfect pentru gustul tău, iar astăzi explorăm 10 dintre cele mai populare canale de YouTube dedicate mâncării.

Cooking with dog, Japonia - Abonaţi: peste 1.125.000, vizualizări: peste 140 de milioane

Un show de cooking japonez narat de un câine. Este o premisă destul de ciudată, însă dacă va plac reţetele cu o garnitură de umor patruped inedit, canalul Cooking with Dog este pentru voi.

The Simple Cooking Channel, Australia - Abonaţi: peste un milion, peste 156 de milioane

Acesta este probabil canalul de YouTube cu care vreţi să începeţi dacă bucătăria este o cameră stranie şi misterioasă din casă voastră. Este greu să găsiți o emisiune de bucătărie cu rețete mai uşor de urmărit decât aici. Prezentatorul nu pare a fi un bucătar experimentat ci doar un tip obişnuit ca oricare dintre noi

SORTEDfood, Marea Britanie - Abonaţi: peste 1,4 milioane, vizualizări: peste 174 de milioane

Sortedfood este un canal de YouTube cu mult suflet. Aflat pe linia subţire dintre informaţie şi entertainment canalul britanic al prietenilor Jamie Spafford, Ben Ebbrell, Barry James Taylor şi Mike Huttlestone a luat naştere în 2010 şi este în continuare pe val.

Epic Meal Time, Canada - Abonaţi: aproape 7 milioane, vizualizări: peste 872 de milioane

Aceasta este o emisiune online în care zece bărbaţi obsedaţi de bacon fac unele dintre cele mai supracalorice şi apetisante preparate pe care vi le puteţi imagina. În plus invitaţi speciali precum Tony Hawk sau Arnold Swarzenegger au ajutat canalul canadian să ajungă la câteva milioane de subscriberi şi la câteva sute de milioane de vizualizări.

Laura in the Kitchen, SUA - Abonaţi: peste 2,1 milioane, vizualizări: aproape 300 de milioane

Laura Vitale a învăţat să gătească de una singură folosind rețetele bunicii ei şi, după cum spune şi ea, mulţi ani de învăţat din greşeli. Tatăl Laurei era proprietarul unui restaurant italian iar fiecare episod care include reţete din bucătăria tradiţională italiană este presărat cu amintiri calde din copilăria ei.

Nicko's Kitchen, Australia - Abonaţi: peste 1,1 milioane, vizualizări: peste 160 de milioane

Dacă vă place fast food-ul şi vă petreceţi nopţile căutând pe net reţete de burgeri făcuţi în casă, o să vă placă Nicko's Kitchen. Indiferent care este viciul vostru culinar, clonele lui Nicko de burgeri, aripioare picante, crispy strips sau gogoşi cu cremă vă vor lasă fără îndoială gură apă. Pe lângă minunăţiile delicioase din pui prăjit, motto-ul canalului australian este „ieftin bun şi simplu” şi puteţi fi siguri că mai ieftin de atât e aproape imposibil să gătiţi.

Cupcake Jemma, Marea Britanie - Abonaţi: aproape 850.000, vizualizări: peste 34 de miliaone

Jemma Wilson este proprietara patiseriei Crumbs and Dollies din Londra şi aduce puţin prestigiu şi notorietate pe canalul ei de YouTube care include numeroase reţete ingenioase de torturi şi brioşe. Spre deosebire de majoritatea personalităţilor de pe listă, Jemma are un stil de prezentare extrem de rezervat şi preferă să lase reţeta şi imaginile să fie în lumina reflectoarelor.

Julia M Usher, SUA - Abonaţi: peste 292.000, vizualizări: peste 21 de milioane

Dacă vă plac prăjiturile simple cu zahăr şi unt pe care însă le puteţi decora într-un mod creativ, colorat şi feeric vă recomandăm canalul de YouTube al Juliei Usher. Doamna, care a lucrat preţ de 30 de ani că inginer constructor specializat în structuri mari precum poduri, tuneluri şi aşa mai departe a descoperit într-o zi că nu îi place să construiască imperii de ciment ci pasiunea ei sunt de fapt prăjiturile. Aşa că şi-a deschis o patiserie specializată în buttercookies, adică prăjituri cu unt şi zahăr pe care s-a apucat să le decoreze în cele mai incredibile, minuţioase şi complexe moduri.

MyCupcakeAddiction, Australia - Abonaţi: peste 2,9 milioane, vizualizări: peste 390 de milioane

O altă sugestie pentru iubitorii de brioşe este canalul MyCupcakeAddiction care are fără îndoială unele dintre cele mai colorate, lucioase şi pufoase brioşe de pe internet. Canalul a fost lansat acum 3 ani de australianca Elise Strachan şi a adunat până în prezent aproape 3 milioane de abonaţi atraşi bineînţeles de personalitatea optimistă, positiva şi foarte veselă a lui Elise precum şi de talentul ei indubitabil când vine vorba de copt şi decorat brioşe.

My Drunk Kitchen, SUA - Abonaţi: peste 2,5 milioane, vizualizări: peste 223 de milioane

Hannah Hart, poreclită Harto, este personalitatea din spatele emisiunii My Drunk Kitchen şi este o vedetă online în toată regulă. Întreagă premisa a emisiunii este extrem de simplă: Hart se îmbată progresiv din ce în ce mai tare în timp de încearcă să urmărească o reţetă care devine bineînţeles din ce în ce mai complicată pe măsură ce sticlă de whisky se goleşte. My Drunk Kitchen la fel ca multe alte canale de YouTube a început că un clip spontan în timp ce pe atunci vloggerița Hart a gătit un sandviş cu brânză după ce s-a îmbătat.

Hey! It's Mosogourmet, Japonia - Abonaţi: aproape 1,8 milioane, vizualizări: aproape 600 de milioane

Hotdogi care zâmbesc, omuleţi din căpşuni şi jeleu în formă de steluţe. Nu, acesta nu este anul 2099 ci este Hey!It's Mosogourmet un canal japonez plin de tot felul de reţete experimentale şi ingenioase. Canalul are un aer unic şi original chiar şi în lipsa unui prezentator.

How To Cook That, Australia - Abonaţi: peste 2,9 milioane, vizualizări: peste 290 de milioane

Batoane gigantice de ciocolată, torturi în formă de instagram, chec în formă de poşetă şi aşa mai departe. Ann Reardon are un accent australian divin pe care îl foloseşte pentru a explica pe înţelesul oricui în cei mai simpli paşi cum să facă tortul Minecraft perfect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri