Festival de mâncare stradală

Data publicării:
mancare stradala

Chiar dacă e prea de dimineaţă pentru mâncare grea, vă dăm măcar o idee pentru prânz: burgeri, hot-dogi, sendvişuri, sarmale, tentacule de caracatiţă sau poale-n brâu. Sunt câteva dintre bunătăţile pe care le găsiţi la primul festival de mâncare stradală din Bucureşti. Peste 80 de bucătari vă aşteaptă cu tentaţii la Romexpo.

 

„Pregătim coca, apoi întindem foaia de plăcintă. Punem vişina. Ăsta este un desert pe care-l preferă toată doamnele. O punem la tigaie cinci minute si plăcinta este gata.”

Doamna Liuba este din Chişinău, dar de câţiva ani coace plăcinte pentru bucureşteni. Oferta este clară: dai 5 lei, cumperi o plăcintă cu orice vrei.

La primul Festival de Street Food din Capitală au venit şi bucătari din străinătate, aşa că gurmanzii pot gusta mâncare tradiţională din Italia, Spania sau de peste ocean, din America şi Canada.

Bucătar canadian: „Acum pregătesc sosul pentru meniul Poutine, care este mâncarea tradiţională canadiană. Este un sos grav, făcut din carne friptă de pui sau vacă cu legume.”

Comercianţii prezenţi la târg speră să reuşească să impună conceptul de mâncare stradală şi în România.

Cristian Anghel, comerciant: „Conceptul de Street Food în România e ceva nou, venim dupa câteva experiențe, să zicem, din punct de vedere al consumatorului. Și am vrut să venim cu ceva nou. Am adus un autobuz din America, un school bus și ne-am gândit că o să fie ceva inedit pe piața românească, sperăm să prindă.”

Aveau atâtea de gustat, că mulţi n-au ştiut cu ce să-nceapă.

Reporter: Ce vă place cel mai mult?

Vizitator: Paelia cu fructe de mare. E prima oară când se întâmplă și m-a tentat genul asta de mâncare, acest fel de mâncare și sper să mă și satisfacă.

Reporter: Ce v-aţi luat aici?

Vizitator: Un burger şi cartofi prăjiţi

Festivalul de Mâncare Stradală este deschis până duminică seara la ora 22.00. Intrarea este liberă înainte de ora 16.00. Pentru că seara sunt organizate concerte, vizitatorii trebuie să cumpere un bilet de intrare de 30 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri