Ce a mâncat Francois Hollande la prânzul oferit de Dacian Cioloș

Data actualizării: Data publicării:
ciolos
Foto: hadean.live

Doi chefi celebri, Nicolai Tand și Adi Hădean, au gătit pentru prânzul oferit de premierul Dacian Cioloș lui Francois Hollande, președintele Franței, aflat în vizită oficială la București.

Adi Hădean şi Nicolai Tand au pregătit pentru preşedintele Franţei un dejun format din cinci feluri de mâncare tradiţionale româneşti, cu produse de sezon, 100% românești.

Premierul a cerut ca toate produsele preparate să fie românești, bucătarii să fie români și meniul să fie românesc de inspirație franțuzească.

ciolos
Foto: hadean.live

La prânzul oferit de Dacian Cioloș s-a servit: 

Antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi  sotați în unt din Transilvania.

Pește: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copți, cozi de raci.

Carne: mușchiuleț de berbecuț, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt și oțet de mere, morcovi crocanți, snopi de fasole verde opărită.

Desert: quenelle din brânză (ca un papanaș, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frișcă și piersici confiate cu vanilie.

Brânză: brânzeturi românești maturate în grotă, sirop de piersici și trufe negre.

Vin alb: Solo quinta, Recaș.

Vin roșu: Apogeum, Tohani.

Vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, crede că România a strălucit la prânzul de lucru și la cină, oaspeții francezi fiind impresionați. „Președintelui Franței îi place să mănânce bine, gustos, este... în Franța gastronomia e o cultură. Eu îmi dau seama pe propria piele ce înseamnă cultura gastronomică franceză. Acolo, toate lucrurile serioase și mai puțin serioase se discută la masă. Dejunul de lucru, cina de lucru, mic-dejunuri care încep la 7 jumătate... mâncarea e esențială în Franța. Și România a strălucit aseară și la cină, și la prânz prin cei doi chefi, oaspeții francezi au fost foarte multumiți de ce au mâncat și de ce au băut. Am văzut colegi din delegația Franței care gustau din vin, îl lăudau, puneau întrebări de unde este, din ce zonă. La prânz am văzut o Fetească neagră și poate și seara,” a spus Luca Niculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri