Tortul anului în România. Plus „Pirații din Caraibe” din pastă de zahăr

Data actualizării: Data publicării:
Pasta1

O combinație de bezea, mousse de rodie și fistic a fost declarată Tortul anului 2017, fiind realizată de un cofetar din Bârlad. Premii au câștigat la expoziția de la Sibiu, care reunește cei mai buni specialiști din panificație, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie și HoReCa, și creații din pastă de zahăr și ciocolată reprezentând scene din filme celebre.

Tort 1
Sursă foto: gastropan.ro

Juriul GastroPan, expoziție internațională prezentată în premieră la Sibiu, a decis că Feeria Cake merită cel mai râvnit trofeu: tortul anului 2017. Realizat de cofetarul Anastasia Cazacu din Bârlad, acesta are un blat din bezea cu zahăr brun, pudră de cacao fără gluten, mousse de rodie și pudră de piper roșu, blat din bezea și fistic caramelizat și decor cu pictură hand made.

La categoria „creație artistică din pastă de zahăr”, premiul I a fost câștigat de un cofetar din Constanța, cu un produs inspirat de filmul „Pirații din Caraibe”.

Pasta1
Sursă foto: gastropan.ro

La categoria „creație artistică din ciocolată”, premiul I a fost adjudecat de un cofetar din Sfântu Gheorghe, cu un produs cu motive din filmele James Bond.

Cioco1
Sursă foto: gastropan.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri