Un chef român la Paris

Data actualizării: Data publicării:
bucatar

Un tânăr de 27 de ani din Maramureş hrăneşte cele mai fine pofte ale pretenţioşilor gurmanzi parizieni şi găteşte pentru staruri. George Mihali este şeful bucătarilor într-un restaurant de la Paris şi a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Gastronomie din Franţa, unde a dus sarmale, cârnaţi şi pâine de casă.

 

George Mihali vorbeşte despre ţara din care a plecat acum 10 ani cu aceeaşi pasiune care îl înflăcărează în bucătărie. A lucrat la restaurante cu stele Michelin şi a gătit pentru fostul preşedinte francez Jacques Chirac, Madonna, şi fotbalişti celebri. Acum este bucătarul-şef al unui local din apropierea celebrelor Catacombe din Paris. Proprietarul restaurantului este atât de încântat de meniul făcut de român, că ar vrea să îl ţină angajat până la pensie.

Clienţii casei îi spun chef Jorj şi îl laudă pe site-ul devenit ghid pentru cei aflaţi în căutarea unui local bun. Un turist care a mâncat la restaurantul de la Paris unde lucrează tânărul din Maramureş crede că a avut norocul să nimerească un loc preţios şi abia aşteaptă să se întoarcă acolo. George a primit însă cel mai frumos compliment după ce a gătit pentru o recepţie cu ştaif.

George Mihali - maestru bucătar: „O bătrânică mi-a adresat următoarele cuvinte: Chef George, mi-ați trezit o emoție...”

Tânărul plecat din Maramureş şi devenit chef la Paris a experimentat mult până să cunoască succesul. A introdus sarmale în meniurile unui restaurant unde a lucrat şi a încercat multe reţete. Unele nu chiar pe gustul parizienilor.

George Mihali - maestru bucătar: „Am avut un cuplu care mi-a trimis peștele înapoi de două ori. A treia oara m-am dus să văd care e problema”.

În cele din urmă, a găsit drumul spre aplauzele francezilor: ruladă din vânat cu trei feluri de ciuperci, piept şi ficat de raţă, plus ingredientul magic: piure din cartofi crescuţi în curtea bunicii lui din Maramureş, semn că pe chef Jorj îl trage aţa acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri