INS. Care este profilul alimentar al românilor
Ne plângem de sănătatea noastră, dar mâncăm tot mai multă carne, tot mai mult zahăr şi tot mai multe grăsimi. O arată datele Institutului Naţional de Statistică, raportate la cele de anul trecut. Şi...
Vizitează secțiunea ”Culinar” de pe site-ul Digi24 pentru a descoperi rețete culinare, mâncăruri și de prăjituri și alte curiozități despre alimentație. Descoperă rețete sănătoase i delicioase de mâncăruri și deserturi, rețete simple sau mai complicate. Citește sfaturi alimentare, informații despre diete, cum să mănânci sănătos, dar și studii ciudate și reportaje inedite despre mâncare.
Ne plângem de sănătatea noastră, dar mâncăm tot mai multă carne, tot mai mult zahăr şi tot mai multe grăsimi. O arată datele Institutului Naţional de Statistică, raportate la cele de anul trecut. Şi...
Printre cele mai căutate rețete anul acesta pe Google.ro a fost #Cocovan - o adaptare fonetică a rețetei franțuzești „Coq au vin” - cocoş în sos de vin, „Empanadas” și „Negresă”. Ambasada Franței în...
Publicat acum acum 7 aniLa nivel global, zeci de mii de tone de pește Pangasius își găsesc drumul în bucătăriile consumatorilor, lunar. De asemenea, în România este un produs căutat mai ales din perspectiva prețului, unul...
Publicat acum acum 7 aniMiracolul acestor seminţe vine din capacitatea lor extraordinară antiinflamatorie, datorită conţinutului bogat în Omega 3. Pe de altă parte, sunt protectoare cardiovasculare şi luptă împotriva...
Publicat acum acum 7 aniIaurtul, o cană de cafea și un pahar de suc de portocale, sunt doar trei dintre alimentele pe care le consumăm la micul dejun. Din păcate, foarte puțin știu ce produse nu trebuie consumate pe...
Publicat acum acum 7 aniSarmalele în foi de varză sau de viţă de vie ar putea deveni o amintire dacă cercetătorii de la Staţiunea Legumicolă Buzău vor reuşi aclimatizarea urzicii asiatice. Planta care creşte sub forma unor...
Publicat acum acum 7 aniMerișorul (Vaccinium vitis idaea - L.) este un arbust din familia Ericaceae. Crește la altitudine mare, la peste 1.300 m altitudine, în pajiști alpine sau luminișuri, mai rar în locurile umbrite...
Publicat acum acum 7 aniZece dintre cele mai populare canale de YouTube dedicate mâncării.
Publicat acum acum 7 aniScrumbia afumată de Dunăre, un preparat specific Deltei, cunoscut de localnici de peste 100 de ani, are mari şanse să devină al patrulea produs românesc cu certificare europeană.
Publicat acum acum 8 aniTratamentul sindromului metabolic constă în schimbarea stilului de viață.
Publicat acum acum 8 aniS-a inventat tatuajul prin care puteți comanda pizza.
Publicat acum acum 8 aniStandul ţării noastre, pentru care statul român a plătit 300.000 de euro, a rămas neamenajat, după ce firma care trebuia să se ocupe de asta s-a retras din proiect.
Publicat acum acum 8 aniDacă ai avut ocazia să călătorești prin lume, știi că fiecare țară are deliciile ei culinare, dar niciuna nu bate România la capitolul masă bogată și adevărată.
Publicat acum acum 8 aniLa nivel global, preţul mediu al alimentelor a crescut cu 10 procente în luna septembrie comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior.
Publicat acum acum 8 aniNoul produs, Cheesy Booster, conține pui, sos special și brânză Cheddar, fiind disponbil atât în varianta picantă, dar și nepicantă.
Publicat acum acum 8 aniCe se întâmplă atunci când un arhitect are o pasiune nebună pentru arta cofetăriei? Dinara Kasko, designer, pare să aibă toate răspunsurile. Femeia a început să creeze prăjituri a căror formă se...
Publicat acum acum 8 aniÎntr-un interviu pentru Digi24, Yazid Ichemrahen a prezentat şi propria variantă a unei prăjituri clasice: Foret Noire în formă de cireaşă.
Publicat acum acum 8 aniCu toții am auzit de Olivia Steer. Ea s-a remarcat inițial ca prezentatoare tv, dar în ultimii ani a atras atenția publicului cu stilul de viață sănătos pe care îl adoptă, dar și cu convingerile sale...
Publicat acum acum 8 aniToată lumea știe cum se taie pizza, în felii de forma unor triunghiuri. Singura problemă este că pizza se termină repede.
Publicat acum acum 8 aniPreşedintele Statelor Unite a fost invitat special într-un show culinar, realizat de un bucătar celebru. Emisiunea a fost filmată în timpul vizitei pe care Barack Obama a făcut-o în Vietnam, în luna...
Publicat acum acum 8 aniDoi chefi celebri, Nicolai Tand și Adi Hădean, au gătit pentru prânzul oferit de premierul Dacian Cioloș lui Francois Hollande, președintele Franței, aflat în vizită oficială la București.
Publicat acum acum 8 aniChiar dacă e prea de dimineaţă pentru mâncare grea, vă dăm măcar o idee pentru prânz: burgeri, hot-dogi, sendvişuri, sarmale, tentacule de caracatiţă sau poale-n brâu. Sunt câteva dintre bunătăţile...
Publicat acum acum 8 aniZece echipe de bucătari și-au încins ceaunele, au tocat carnea și au pregătit compoziția ca să facă cele mai bune sarmale. Au ieşit 15.000 de bucăţi.
Publicat acum acum 8 aniTransilvania Gastronomică este cel mai nou festival din Sibiu, oraş care şi-a depus candidatura pentru un nou titlu european. De această dată, pentru a reprezenta România pe continent prin...
Publicat acum acum 8 aniFestivalul Smochinelor de la Sviniţa este singurul de acest gen din toata Europa.
Publicat acum acum 8 aniInternetul şi telefoanele inteligente au creat în industria restaurantelor o nouă nişă.
Publicat acum acum 8 aniRealizatorul emisiunii „Starea nației”, Dragoș Pătraru, recunoaște că nu petrece foarte mult timp în bucătărie, însă îi plac emisiunile culinare. Nu însă și emisiunile-concurs de gătit.
Publicat acum acum 8 aniPentru o dimineaţă plină de energie şi fără prea multe calorii vă propunem o salată mediteraneană, la care punem corcoduşe româneşti. Ce conţine? Frunze de mangold, frunze de kale, două legume mai...
Publicat acum acum 8 aniAproape 60% dintre americani considera quinoa sănătoasă, iar 34% cred că humusul intră în tabăra alimentelor de care ar fi bine să stea departe! De fapt, aceste alimente conțin destui nutrienți, așa...
Publicat acum acum 8 aniSuntem în plin sezon al fructelor și trebuie să profităm din plin. Marius Tudosiei îți recomandă să folosești fructele pentru a decora prăjitura preferată și astfel să obții noi combinații.
Publicat acum acum 8 aniResturile rămase după fabricarea berii ar putea ajunge ingrediente de bază în produsele de panificație. Cercetătorii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au...
Publicat acum acum 8 aniRealizatorul emisunii „Sănătatea în Bucate”, Marius Tudosiei, vă arată cum să gătiți somon în sos de iaurt și clasicele macaroane cu brânză.
Publicat acum acum 8 aniMarius Tudosiei, realizatorul emisiunii „Sănătatea în bucate” de la Digi24, propune o rețetă de burger din carne de struț și oferă secretul unui delicios tort cu cremă de iaurt și fructe.
Publicat acum acum 8 aniPrimul weekend din iunie a venit cu un eveniment delicios: Bucharest Gourmet Festival. De azi şi până duminică seara, participanţii vor învăţa tehnici de gătit de la cei mai renumiţi chefi din...
Publicat acum acum 8 aniÎn ediția de astăzi, Marius Tudosiei, realizatorul emisiunii „Sănătatea în bucate” de la Digi24, vă propune să încercați două rețete potrivite sezonului estival: curcan satay și supă de spanac cu...
Publicat acum acum 8 aniMâncare la plic, făcută din prafuri. Asta ne ofera industria alimentară, orientată spre profit. Îngheţată, prăjituri, până şi supă de găină putem să facem dintr-un praf pe care îl găsim pe toate...
Publicat acum acum 8 aniMarius Tudosiei, realizatorul emisiunii „Sănătatea în bucate” de la Digi24, vă propune să vă distrați în bucătărie și să încercați două rețete interesante: clasica fasole cu afumătură, dar făcută...
Publicat acum acum 8 aniPentru a ajuta în lupta împotriva obezității, problemă cu care se confruntă tot mai multe țări, Fundația Thai Health Promotion a creat o farfurie al cărei design permite reținerea grăsimea.
Publicat acum acum 8 aniMarius Tudosiei gătește o rețetă pe care o are de la mama: zbârciogi cu smântână. Le-o pregătea lui și surorilor sale când erau copii. La aceasta se adaugă o supă-cremă de mazăre cu mentă, o rețetă...
Publicat acum acum 8 aniDJ la radio Digi FM, talentat la el în bucătărie. Cetin Raşit, cel care le dă „Undă verde” în fiecare zi, de luni până vineri, de la 16:00 la 20:00, ascultătorilor de Digi FM, a acceptat provocarea...
Publicat acum acum 8 aniLa început de an VJ Mihaela, realizatoarea emisiunii Made in Ro, difuzată la Utv vineri, de la ora 20:00 şi în reluare marţi de la ora 21:00, şi-a îndeplinit un vis: a intrat în bucătăria lui Marius...
Publicat acum acum 8 aniRoşiile pot fi vedetele unor reţete nobile, cu brânză, capere şi uleiuri scumpe.
Publicat acum acum 9 aniMicii și sarmalele sunt absolut banale în Balcani și în Anatolia, prin urmare nu sunt mâncăruri inventate pe teritoriul românesc. Afirmația este făcută de scriitorul Dan Alexe. Acesta a mai spus că...
Publicat acum acum 9 aniNectarul de dovleac, o adevărată minune pentru organism, a fost descoperit de profesorii de la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, care vor să îmbutelieze sucul. Ei spun că o...
Publicat acum acum 10 aniDacă acum câţiva ani vegetarienii erau arătaţi cu degetul şi blamaţi că renunţă la proteinele de origine animală, acum lucrurile s-au mai schimbat. Există o mulţime de restaurante cu meniu...
Publicat acum acum 10 aniE obişnuită cu tonul sobru al ştirilor însă nu a spus „nu” provocării lansate de Marius Tudosiei. Roxana Lăzărescu, prezentatoarea emisiunii România24, de luni până vineri, la 10.00 la 12.00, la...
Publicat acum acum 10 aniMarius Tudosiei, prezentatorul emisiunii „Sănătatea în bucate”, difuzată în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 12.30, la Digi24, se numără printre norocoşii bucătari care pot îmbina pasiunea pentru...
Gazda emisiunii „Sănătate în bucate” de la Digi24, Marius Tudosiei, a realizat sâmbătă o ediţie specială de 1 Decembrie. Împreună cu vedetele Digi24, el a pregătit, pe parcursului întregii zile...
Fosta miss România 1996, Beatrice Vornicu, este invitata emisiunii lui Marius Tudosiei, „Sănătatea în bucate”, și propune două reţete sănătoase din bucătăria raw vegane.