Părinţi "crescuţi" de copii

Data publicării:
copii

Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el". Aşa sună unul dintre cele mai noi mesaje de interes public, aprobate de CNA. De altfel, în ultima vreme, tot mai mulţi psihologi consideră sănătatea emoţională esenţială pentru dezvoltarea celor mici.

Luca are şase ani, şase ani care au trecut cu multă bucurie şi folos pentru părinţii lui.

Dedi Grigoroiu, tată: „Pot să zic că Luca m-a crescut pe mine mai mult decât l-am crescut eu pe el.”

Delia şi Dedi s-au documentat mult şi au fost la zeci de cursuri de parenting. Dar tot copilul i-a învăţat cum să evolueze emoţional, cum să se poarte şi să reacţioneze.

Prof. dr. Florian Colceag, expert în educaţia copiilor: „În primul rând trebuie să îi asculte pe copii. Vai de părinţii care nu îşi ascultă copiii! Când copilul zice hai să ne jucăm şi părintele spune nu, nu, am treabă, deja a tăiat emisfera dreaptă. Dacă nu intră în jocul copilului, nu îi înţelege logica. Dacă nu îi înţelege logica, nu are cum să o îmbunătăţească. Sunt toate naturale. Artificială e doar viaţa pe care o ducem.”

Aceasta este una dintre cauzele pentru care copiii sunt din ce în ce mai distanţi cu părinţii lor.

Dr. Smaranda Nay, medic de familie şi consultant de lactaţie: „Un copil cu care nu se vorbeşte şi care nu este văzut suferă de singurătate şi îşi găseşte înlocuitori: televizorul, calculator şi nu este sănătos deloc pentru că asta nu îl învaţă de fapt să creeze relaţii sigure.”

Cum trebuie învățat un copil să comunice şi să îşi exprime emoţiile aflaţi duminică, de la ora 10:30, la emisiunea Tinerețe fără bătrânețe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri