Problemele unei mame a cărei fiică se comportă ca un băiat

Data actualizării: Data publicării:
Berlin School Year Begins
Foto: Gulliver/Getty Images

Vreau doar să verific. Fiica ta vrea să fie numită băiat, nu? Sau este băiat și vrea ca ceilalți să i se adreseze ca unei fete?” Sunt întrebările pe care Lisa Selin Davis le-a primit de la învățătoarea fiicei ei. Însă este obișnuită ca fiica ei în vârstă de 7 ani să fie confundată cu un băiat. „Este fată și i te poți adresa ca unei fete,” i-a răspuns Lisa învățătoarei care în continuare a privit-o nedumerită. Fiica mea nu este un trangender, ci este doar băiețoasă, a spus Lisa.

Berlin School Year Begins
Foto: Gulliver/Getty Images

Însă astfel de situații cu care se confruntă frecvent nu o deranjează, povestește Lisa pentru The New York Times. Din contră. Mama spune că îi face plăcere să-i corecteze pe cei care îi confundă fata cu un băiat pentru că astfel îi ajută să-și schimbe modul de a gândi și felul în care ei cred că trebuie să arate o fată.

Fiica Lisei se îmbracă băiețește, în pantaloni scurți și tricou, și poartă părul scurt. Tunsoarea a ales-o singură, având ca sursă de inspirație pe unul dintre personajele preferate, Luke Skywalker. De asemenea, cei mai mulți dintre prietenii copilei sunt băieți, însă nu toți. Este un copil sportiv și puternic, dar și o fetiță dulce, își descrie Lisa Selin Davis fiica. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care medicii, profesorii și oamenii care o cunosc pe Lisa o întreabă frecvent dacă fiica ei vrea să devină băiat. Răspunsul Lisei este că fiica ei nu este un transgender, ci doar o fetiță băiețoasă care nu se conformează tipologiilor.

Însă prin repetarea unor astfel întrebări legate de indentitatea sexuală, se transmite mesajul că o fată nu se poate purta așa cum simte și să fie în continuare o fată, spune Lisa.

Cu toate acestea, Lisa spune că nu este împotriva operațiilor de schimbare de sex și că și-ar susține fiica dacă vreodată și-ar dori asta.

Dacă fiica mea va simți vreodată că ceea ce simte nu este concordanță cu sexul corpului, o voi sprijini. Mă voi documenta, o voi asculta și o voi ajuta să ia deciziile bune, așa cum am făcut când, la trei ani, mi-a cerut o cravată și o cămașă cu nasturi,” povestește Lisa.

„Mesajul pe care vreau să-l transmit fiicei mele este: ești o fată minunată pentru simplul fapt că nu cedezi presiunii de a fi și a arătă într-un anumit fel. Vreau să fie mândră că este fată.a adăugat Lisa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri