Galerie foto | Amintirile unui licean din România comunistă

Data actualizării: Data publicării:
icon

Pasionat de fotografie de la vârsta de 14 ani, Andrei Bîrsan a adunat în albumul „Anii '80” 285 de fotografii care surprind momente din acele vremuri - Bucureștiul comunist, școala, orele de muncă patriotică, profesorii și colegii autorului. Albumul va fi lansat miercuri, 28 septembrie 2016, ora 18:30 la Muzeul Municipiului București, iar noi vă propunem să vedeți câteva imagini care se vor regăsi în acesta.

Andrei-Birsan, in aprilie 1981, in Bucuresti. Avea 16 ani
Andrei-Birsan, in aprilie 1981, in Bucuresti. Avea 16 ani

Cum se desfășura ziua unui copil, adolescent sau student între anii 1979-1989 în România comunistă? Un adolescent contemporan anilor ‘80 a cartografiat cu mare curaj, zile și clipe ale unui cotidian restrictiv cu libertatea de exprimare și de manifestare. Andrei Bîrsan reușește să ofere generației sale prilej de aducere aminte iar celor mai tineri, și mai ales posterității, o relatare în timp real a unui adevăr nemărturisit de către toți cunoscătorii lui în detaliu”, spune Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București .

Andrei Bîrsan este președintele Asociației Bucureștiul meu drag” și deține un site - orasul.ro -, unde puteți descoperi farmecul Bucureștiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri