Henna, procedura blândă de vopsire a sprâncenelor

Data publicării:
sprancene vopsire henna

Toate femeile îşi doresc sprâncene dese, bine conturate, dar cu un aspect cât se poate de natural. Nu toate sunt însă la fel de norocoase, aşa că multe apelează la metode invazive, cum ar fi tatuajul. Reporterul Digi24 a aflat despre o procedură blândă de vopsire a sprâncenelor: cu henna. 

Henna are o tradiţie foarte veche. Este folosită de secole pentru a colora pielea, unghiile, părul şi chiar ţesăturile. Astăzi vorbim despre folosirea ei în trusa de machiaj. Este perfectă pentru vopsirea sprâncenelor.

Înainte de procedura propriu-zisă, specialistul alege forma care se potriveşte cel mai bine trăsăturile, forma şi dimensiunea feţei, a ochilor şi a corpului.

„Sprâncene ideale nu înseamnă sprâncene perfecte pentru că de fapt noi nu suntem perfecţi simetrici. Pe de o parte se poartă sprâncenele cu aspect natural foarte stufoase, pe cealaltă parte se poartă în continuare sprâncene bine definite, dar nu foarte creionate”, afirmă Mariana Romanică, consultant de imagine, stilist de sprâncene.

Abia apoi se aplică mixtura, care se lasă să acţioneze între 5-10 minute, în funcţie de cât de intensă doriţi să fie culoarea. Henna va pigmenta nu doar firele de păr, ci şi pielea, astfel va acţiona ca un tatuaj, dar mult mai natural şi mai blând cu pielea dv.

„Ingredientul este natural, iar metoda este 100% neinvazivă. Nu doare, are un efect de lungă durată în funcţie de pigment pe piele poate să dureze până la 3 săptămâni, iar vopseaua pe firele de păr durează până la 8 săptămâni”, spune Mariana Romanică, consultant de imagine, stilist de sprâncene

Stilizarea sprâncenelor costă aproximativ 150 de lei, iar vopsirea 100 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri