Fotografia culinară – Aspectul farfuriei contează

Data actualizării: Data publicării:
fotografie culinara

După ce felul de mâncare preferat a fost gătit cu multă iscusință, platingul a ieșit pe placul tău, tot ce-ți mai rămâne de făcut este să imortalizezi preparatul printr-o fotografie reușită, înainte de a savura mâncarea împreună cu cei dragi. Să provoci pofta cu o imagine este o adevărată artă, de aceea este importantă cunoașterea unor noțiuni de bază pentru realizarea fotografiilor culinare ideale.

fotografie culinara

Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. În era tehnologiei, distribuirea fotografiilor culinare a devenit foarte accesibilă oricui, iar standardele au crescut. Lumina și claritatea unei fotografii sunt cele mai importante elemente. Andie ne oferă niște sfaturi utile pentru a scoate cât mai mult în evidență subiectul vedetă al fotografiei culinare: preparatul din farfurie.

Folosirea blițului sau a trepiedului. Dacă ai nevoie de lumină, poți folosi un bliț extern orientat spre un perete sau chiar un trepied, care îți va permite să mărești timpul de expunere pentru o fotografie mai luminoasă.

Lumina soarelui nu trebuie să bată direct pe farfurie. Pentru cei care doresc să opteze pentru lumina naturală e bine de știut că lumina soarelui direct pe farfurie va crea umbre dure, contrast foarte puternic și riscă să piardă detalii importante ale pozei cu preparatul delicios.

Suprafețele albe pur luminează. Dacă suprafețetele din jurul subiectului sunt albe, veți aduce mai multă lumină în cadru. Un perete, o bucată de tavan fals, sau chiar o foaie pot fi de ajutor, atât timp cât culoarea lor este alb pur. Acestea vor funcționa ca niște „reflectoare improvizate” în direcția opusă sursei de lumină pentru a obține efectul dorit.

Improvizarea unui set-up ieftin, dar eficient. O lampă cu un bec LED foarte puternic este de ajuns. Becul ar trebui să aibă o lumină cât mai aproape de lumina naturală. Pentru crearea set-up-ului perfect, mâncarea ar trebui așezată lângă un perete alb, iar lumina trebuie orientată spre acel perete.

Lumina trebuie să fie poziționată din laterale sau spate. Dacă lumina vine din tavan, umbra mâinii se va reflecta în cadru.

Îți place să gătești? De ce n-ai duce pasiunea la următorul nivel? Intră pe www.foodsie.ro, înscrie-te la cea mai faină competiție online de cooking, plating și fotografie culinară și învață de la cei mai buni. Află toate detaliile aici!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri