GALERIE FOTO. Carolina Herrera și Oscar de la Renta, lecție de eleganță la Săptămâna Modei de la New York

Data actualizării: Data publicării:
Carolina Herrera - Runway - September 2016 - New York Fashion Week
Gulliver/Getty Images

Colecțiile primăvară/vară 2017 ale designerilor Carolina Herrera și Oscar de la Renta au oferit luni o lecție de stil și eleganță pe pasarela Săptămânii Modei de la New York, relatează marți EFE.

Carolina Herrera - Runway - September 2016 - New York Fashion Week
Carolina Herrera - Gulliver/Getty Images

La Frick Gallery din Upper East Side, într-un decor idilic ce părea foarte departe de Big Apple, Carolina Herrera a demonstrat din nou de ce stilista de origine venezueleană este considerată una dintre reginele eleganței. În noua sa colecție iese în evidență "denimul", demonstrând că un material atât de informal, lipsit de personalitate și stil, poate deveni impecabil atunci când este croit cu măiestrie, scrie Agerpres.

Carolina Herrera a mizat din nou pe elegantul binom alb și negru la taioarele cu pantalon sau fustă, dar și la rochiile chemisier unde a optat de data aceasta pe imprimeul gingham. Au defilat pe podium și legendarele sale rochii wrap de seară care lasă umerii dezgoliți și sunt prinse la gât cu fundă, sau rochiile futuriste metalizate strânse la mijloc cu o curea. 

Nota de eleganță a continuat cu defilarea colecției designerului Oscar de la Renta. Rochiile lungi din mătase strânse pe talie cu bride care s-au lungit până a pământ dând un efect maxi, sau formând o trenă, au fost cele mai aplaudate. Au fost prezente foarte mult aplicații tip strasuri, franjuri, pene și multe alte detalii, care au dat o notă de bogăție materialelor austere folosite tradițional de această casă de modă.

Nu au lipsit nici rochiile stil prințesă albe cu broderii somptuoase pentru marile ocazii care pun în evidență silueta feminină precum modelul purtat de una dintre manechinele momentului, daneza Josephine Skriver. Nu întâmplător Oscar de la Renta este una din casele preferate de vedetele care defilează pe covorul roșu.

La fel de remarcate au fost și deux-pieces-urile cu fustă strâmtă până la genunchi și curea fină care marchează talia, un look foarte elegant de zi care face trimitere la anii 50, un stil care ne duce cu gândul la muzele care l-au inspirat pe Alfred Hitchcock precum Tippi Hedren sau Grace Kelly. A fost ultima colecție la care a participat Peter Copping, care a fost numit cu puțin înainte de moartea lui Oscar de la Renta director de creație al casei de modă.

La rândul său, firma new-yorkeză Proenza Schouler a mizat din nou pe frumusețea feminină cu o notă 'arty' într-o colecție plină de culoare, forme și țesături. Geometrii în imprimeuri și siluete bine conturate au fost paradigmele unei colecții bine primite de critici și care a părut inspirată direct din Dadaism. 

De cealaltă latură a universului s-a situat Jeremy Scott, un adept al anilor 80 cu o multitudine de repere pop și aluzii la Pretty Woman, filmul care a făcut-o celebră pe Julia Roberts. Au asistat la prezentare figuri celebre precum Chiara Ferragni, surorile Paris și Nicky Hilton, Kelly Osbourne sau Coco Rocha. 

Seara s-a încheiat cu seducătorul Zac Posen, care a oferit o colecție plină de culoare, cu o gamă largă de tonuri aurii și fucsia în care s-a găsit loc și pentru elegantul alb la compleurile din două piese croite în piele. Fostul absolvent al Parsons School of Design a cărui ultimă colecție a fost admirată în direct de actrița Uma Thurman, a demonstrat că știe să se joace cu materialele care dau volum dar care pun totodată în evidență silueta feminină, astfel încât rochiile au devenit în mâna lui adevărate sculpturi stilistice.

Gulliver/Getty Images
Gulliver/Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri