Tânăra care transformă hainele în opere de artă

Data actualizării: Data publicării:
pictura pe haine

Mihaela Bălan a lucrat mai bine de 10 ani pentru diferite firme, dar de curând s-a hotărât să-şi transforme propria pasiune în afacere. Are clienţii nu numai din România, ci şi din Europa şi Stetele Unite.

Casa Mihaelei este un atelier. Totul este pictat aici - îmbrăcăminte, papuci, genţi, pahare şi tablouri. Mihaela are 31 de ani şi, până acum un an, a lucrat în mai multe domenii: optică medicală, stomatologie şi consultant la un call center. Deşi este pasionată de mică de pictură, apropiaţii nu au încurajat-o să urmeze o carieră de artist.

„Toată viaţa mea am trăit cu vocea aia care îmi răsuna aşa, că artiştii sunt muritori de foame. Dar acum sunt atât de mândră că am reuşit să sparg mitul ăsta, dar se poate cu multă muncă şi multă perseverenţă”, spune Mihaela Bălan.

Clienţii vor fie să-şi personalizeze propriile haine, fie să-şi facă unele noi, pe comandă.

„O să încep să fac desenul. Nu o să îl fac foarte mare, încerc să îl încadrez să se vadă bine. Şi facem desenul cu un cărbune alb”, spune ea.

Vopseaua este rezistentă la apă, iar imprimeurile pot fi făcute pe orice tip de material.

Clienţi am de toate vârstele, de peste tot, am avut foarte multe comenzi şi în Europa, am trimis chiar în State acum ceva timp. Acum am de trimis nişte rochiţe în Italia”, spune Mihaela Bălan.

„Este multe mai eficient pentru mine să îmi comand o astfel de rochie şi să fac ceva diferit, ceva ce nu găseşti în magazin”, spune Iulia Sfreja, clientă.

Preţul unei picturi porneşte de la 30 de lei şi poate ajunge chiar şi la 500 de lei, în funcţie de complexitatea şi dimensiunea desenului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri