VIDEO - Modă. Ţinute inspirate din folclorul românesc

Data actualizării: Data publicării:
14225622_1771750793077813_2752012774420255851_n

Designerii români readuc pe podium tradiţia şi folclorul românesc. Tot mai multe piese vestimentare inspirate din costumele populare pot fi adaptate în ţinute moderne.

Folclorul românesc inspiră şi în această toamnă. Motivele tradiţionale dau un aer vintage şi creează o poveste pentru fiecare piesă vestimentară.

Ţinutele inspirate din folclor sunt o alternativă originală la piesele clasice atunci când sunteţi invitate la un eveniment şi doriţi să ieşiţi în evidenţă.

Am folosit foarte mult fotele vintage în crearea hainelor. Încercăm să-i inducem purtătoarei că o creaţie cu valori tradiţionale reprezintă o poveste a neamului românesc care este transpusă în această haină,” explică Izabela Măndoiu, designer vestimentar.

Piesele vestimentare din catifea nu trec nici ele neobservate în acest sezon. Materialul nobil, din care erau croite trenele regilor şi rochiile reginelor, urmăreşte acelaşi trend folcloric.

Este folosită din străvechi timpuri. Femeile coseau mărgele, creau catrinţele, creau brâurile. Colecţia noastră de toamnă include cu precădere rochii, rochii din catifea cu aplicaţii tradiţionale sau cu simboluri tradiţionale româneşti, dar include şi fuste, bluze,” spune Izabela Măndoiu.

Datorită aplicaţiilor, aceste piese vestimentare pot fi purtate la evenimentele de seară. Nu uitaţi că e important să vă simţiţi bine în ţinuta aleasă. Acest lucru vă va face să străluciţi la propriu!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri