VIDEO. Rochii românești, apreciate la New York Fashion Week

Data actualizării: Data publicării:
moda

Creaţiile unei tinere din Satu Mare au fost admirate zilele acestea la New York Fashion Week. Cele 11 rochii de mireasă au fost atât de apreciate, încât românca a primit și o nouă invitație, la Bridal Fashion Week în Los Angeles.

Ioana Călin trăiește zilele acestea visul american. 11 dintre creațiile ei au fost apreciate pe podiumul de la New York Fashion Week.

Ioana Călin: „A fost foarte frumos. Nu-mi vine să cred că am ajuns aici! Am fost aplaudată cum sunt acasă, doar că aici nu mă cunoaște încă nimeni. Acasă mă cunosc și probabil de aia mă aplaudă mai mult… Nu știu, a fost aproape ireal pentru mine!”

Ioana a selectat atent rochiile în atelierul ei din Satu Mare.

Pasiunea Ioanei pentru design s-a născut în copilărie, cu rochiile pentru păpuși. Au urmat apoi haine create pentru ea și pentru prietenele ei. Meseria a deprins-o într-o croitorie din Italia și, din banii câștigați acolo, tânăra s-a înscris în 2008 la Accademia del Lusso din Roma unde a urmat cursuri de modă. S-a întors în țară și, în urmă cu 9 ani, a creat prima rochie de mireasă, pentru nunta ei.

Ioana Călin: „E foarte emoționant să faci o rochie de mireasă pentru că are un alt fel de încărcătură, diferită de orice altă rochie.”

Creaţiile sale au fost apreciate și de criticii de modă de la Bucharest Fashion Week care au desemnat-o, în 2015, drept "Cel mai bun designer de rochii de mireasă din România"

Ioana Călin: „Vreau cât mai mult. Oricum, totdeauna mi-am dorit cât mai mult de la mine și cer mult de la mine și lucrez mult pentru asta!”

Bianca Mesaroș, clientă: „Ioana este fantastică! Tot ce face face cu iubire, cu dragoste, cu dăruire.”

La ediția de anul acesta a New York Fashion Week au fost prezenți patru designeri români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri