Organizatorii anunță succesul Oktoberfest de Brașov

Data publicării:
LIV_5380

Peste 1.000 de hectolitri de bere şi 30.000 de cârnaţi. Este bilanţul festivalului de inspiraţie bavareză - Oktoberfest, găzduit în ultimele zece zile de Braşov. Organizatorii se laudă că anul acesta a fost cea mai de succes ediţie de până acum.

Zeci de mii de oameni din toată ţara, dar şi din străinătate, au petrecut la Braşov ca la celebrul festival cu acelaşi nume organizat la Munchen.

- Acolo e mai aglomerat. În Munchen e mai aglomerat şi mai mare, că sunt mai multe corturi, dar pentru România e foarte fain.

- Foarte frumos, e ca-n Germania aproape, e dispoziţie bună. Oamenii sunt foarte cumsecade şi este o atmosferă plăcută.

Meniul festivalului a fost şi el de inspiraţie germană: mii de metri de cârnaţi preparaţi după reţete bavareze, varză călită şi ciolan sau covrigi nemţeşti. Totuşi, şi-au făcut loc şi tradiţionalii mici româneşti cu muştar, iar vedeta a fost, ca de obicei, berea.

Se vinde, se vinde, nu facem faţă în anumite seri! E chiar foarte bine”, spune Cristian Pintea, vânzător.

Anul acesta, festivalul a început mai repede ca în alţi ani. Primul butoi cu bere a fost deschis pe 25 august, iar ultima zi de petrecere este astăzi. Organizatori se laudă cu cea mai de succes ediţie din istoria festivalului.

„Vorbim de peste 30.000 de cârnaţi turinger şi weiswurst şi de peste 1.000 de hectolitri de bere. Cunoscătorii îşi vor da seama că este vorba despre o cantitate imensă. O ediţie de succes, le mulţumim tuturor celor care au participat, îi iubim şi îi aşteptam şi la anul”, spune Anemona Hermenean, director de evenimente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri