Pompierul român care a alergat 250 de kilometri prin deșert

Data publicării:
pompier

Cu flori și aplauze - așa a fost întâmpinat Iulian Rotariu în gară la Botoșani, la întoarcerea de la ultramaratonul Gobi March. Zeci de colegi, prieteni și rude l-au așteptat acasă pe pompierul botoșănean, singurul român care a participat la această competiție.

Performanţa obținută, locul IV la general și locul I la categoria de vârstă 40-49 de ani, este remarcabilă. Iulian Rotariu a mărturisit că nu i-a fost ușor, mai ales că s-a luptat cu sportivi profesioniști.

Iulian Rotariu: „Nici înaintea concursului nu am avut aceste emoții pe care le trăiesc astăzi. De abia așteptam să mă întorc acasă. Nicăieri nu este mai bine ca acasă ... a fost foarte greu, competiția a fost foarte grea, o competiție frumoasă care pentru mine impune adversari pe măsură, toți sportivi de performanță, campioni mondiali la triatlon și eu un campion de la pompieri din Botoșani”.

Iulian Rotariu a alergat timp de șapte zile o cursă de 250 de km și a plecat de la start cu un rucsac de 12 kg şi jumătate. Pe traseu, concurenții din toată lumea au fost nevoiți să înfrunte cele patru anotimpuri pentru că startul s-a dat la o altitudine de 2.500 de metri.

Iulian Rotariu: „Am prins în primele trei zile temperaturi de îngheț, pentru ca în ultimele trei zile să ajung la peste 45. În ziua lungului marș de 80 de kilometri au fost 48 de grade în aer”.

Iulian Rotariu, angajat la ISU Botoșani, a alergat pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism din județ și spune că nu se oprește aici. Peste o săptămână, începe pregătirea pentru un nou concurs: vrea să cucerească în toamnă deșertul Atacama, aflat în nordul statului Chile, considerat cel mai uscat deşert din lume. Cursa celor patru deşerturi, cum i se spune, cuprinde Cursa Sahara, în Namibia, Marşul Gobi, în China, Traversarea Atacama, în Chile şi Ultimul deşert, care se desfăşoară în Antarctica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri