Prezentatorul John Oliver a răscumpărat și a șters datoriile de 15 milioane de dolari a circa 9.000 de persoane

Data publicării:
GettyImages-523293312

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Pentru a atrage atenția asupra sistemului la care recurg băncile, emisiunea a creat firma de răscumpărare a datoriilor Central Asset Recovery Professionals în statul Mississipi, etapă „ridicol de simplă”, potrivit lui Oliver. În unele state, pentru achiziționarea datoriilor nu este necesar niciun act sau autorizație, după cum relatează Associated Press, ici.radio-canada.ca și directmatin.fr. După crearea societății avându-l ca președinte pe prezentator, emisiunea a achiziționat cu 60.000 de dolari datorii de 15 milioane de dolari, contractate pentru îngrijiri medicale de 9.000 persoane care au întârziat ulterior cu plata. Toate datoriile au fost înregistrate la spitale din Texas. Prezentatorul a spus apoi că datoriile au fost șterse.

El a anunțat că a depășit astfel recordul de cel mai generos prezentator TV, deținut până acum de Oprah Winfrey, care oferise câte o mașină fiecărui spectator prezent în studioul său, totalul ridicându-se la 8 milioane de dolari. Nimeni nu se îndoiește totuși că nu acesta a fost obiectivul, ci denunțarea unei proceduri considerate scandaloase de către prezentator.

John Oliver s-a făcut cunoscut mai întâi la emisiunea „Daily Show”, alături de Jon Stewart, și are propria emisiune, „Last Week Tonight”, din aprilie 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri